21 februarie 2009

Pluton mai compact in 2009

Pilotul de teste de la Ferrari, Marc Gene crede ca diferenta in 2009 dintre echipe va fi mult mai mica, chiar daca se preconiza ca noile reguli vor crea exact opusul.

In urma testelor din aceasta luna, de la Jerez si din Bahrain, timpii monoposturilor de specificatie 2009 au fost intr-adevar foarte apropiati. In prima zi in Bahrain, Ferrari, BMW si Toyota au fost separati de doar doua zecimi, iar in restul zilelor media a ramas in jurul unei jumatati de secunda. Nici la Jerez lucrurile nu au fost diferite, o jumatate de secunda fiind diferenta dintre monoposturile 2009 in ultima zi.

"Am fost putin mai rapizi decat BMW insa timpii au fost foarte stransi.", spune Gene. "Suntem foarte multumiti de munca noastra insa campionatul pare mai strans ca oricand. Exceptand Ferrari si BMW, in lupta vor fi de asemenea si McLaren si Renault. Alonso a fost rapid la Jerez si nu il scot din calcul. De asemenea Red Bull, Toyota si Williams sunt foarte aproape; sunt sapte echipe in trei-patru zecimi".

Testele de iarna reprezinta doar primul pas in dezvoltarea unei masini de Formula 1, de obicei echipele sunt foarte apropiate in aceasta perioada, iar ca exemplu se pot da si testele de anul trecut cand Williams erau chiar mai rapizi decat masini ca McLaren sau Ferrari, fiind zile cand primii zece piloti erau in aceeasi secunda (exemplu: 21 februarie sau 25 februarie 2008). Toate aceste lucruri se schimba o data cu inaintarea in sezon (asa cum s-a intamplat cu Williams in timpul sezonului trecut) cand fiecare echipa face imbunatatiri, insa in limita bugetului. Daca predictia lui Gene se va adeveri sau nu, ne vom putea convinge doar dupa prima jumatate a sezonului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template