09 februarie 2009

Lansari 2009: Red Bull RB5



Red Bull au lansat astazi noua masina cu care Sebastian Vettel si Mark Webber spera sa castige cel putin o cursa in sezonul 2009.

Seful echipei, Christian Horner, este inrezator ca noua creatie a lui Adrian Newey va putea atinge tinta pentru acest an, si anume de a castiga o cursa, asa cum sora mai mica, Toro Rosso a facut anul trecut la Monza, in mainile lui Vettel.

"In 2009 vom beneficia de o mai buna stabilitate, membrii importanti ai echipei fiind cu noi de cel putin doi ani. Si sa nu uitam ca au construit o masina care in 2008 a castigat o cursa, in mana lui Sebastien Vettel si a Scuderiei Toro Rosso. Nu avem nici un motiv sa credem ca nu vom putea face acest lucru din nou cu aceste noi reguli."

Asa cum ne-am obisnuit deja de la celelalte lansari, fiecare echipa are diferite interpretari ale noului regulament, Red Bull nefacand exceptie. 

Mark Webber spunea la inceputul anului ca masina pe care el o va pilota va fi cea mai frumoasa de pe grila. Se pare ca nu a gresit, nasul noului RB5 fiind mai inalt si mai subtire, acesta fiind un aspect foarte placut al masinii. Aripa fata prezinta trei nivele, si asa cum am vazut si la Ferrari si Toyota, acele elemente aditionale pe marginile interioare.

In zona sidepod-urilor observam alte doua elemente aerodinamice pe laterale, iar mai jos si spre interior echipa a montat niste "barge-boards" mai mici ca dimensiuni fata de anul trecut, insa mai mari fata de ce am vazut pana acum la celelalte echipe.

In ceea ce priveste culoarea, asa cum ne-a obisnuit in cei cinci ani de cand se afla in F1, culorile Red Bull acopera in totalitate masina.

Sebastien Vettel va scoate noul bolid pe circuit astazi in premiera, iar miercuri Mark Webber va reveni in cockpit pentru prima data de la accidentul de bicicleta de la sfarsitul anului trecut.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template