09 martie 2010

Sauber, in avantaj

Datele furnizorului de pneuri Bridgestone din testele de luna trecuta indica faptul ca masina Sauber ar putea avea un usor avantaj in fata rivalilor in ceea ce priveste degradarea pneurilor.

Acest aspect va fi unul foarte important in acest sezon, cand masinile vor fi mult mai grele si vor fi nevoite sa porneasca in cursa cu pneurile folosite in partea a treia a calificarilor. Analistii Bridgestone au ajuns la concluzia ca McLaren, Mercedes, Red Bull si Ferrari au un nivel similar al degradarii pneurilor, insa Sauber reprezinta un caz aparte.

"Am comparat datele de la mai multe echipe, si in privinta celor patru din frunte, degradarea [pneurilor] este foarte, foarte similara. Cu cele 150 de kilograme in plus la start, diferenta va fi minima, cu ambele tipuri de pneuri - soft si medium - asa ca ar trebui sa ne asteptam la un ritm foarte apropiat. Sauber, pe de alta parte, este mult mai consistenta.", a spus Hirohide Hamashima pentru Autosport.

Directorul de motorsport de la Bridgestone crede ca acest lucru ar putea reprezenta un avantaj pentru echipa lui Peter Sauber, in special in calificari, unde ar putea opta pentru pneuri mai moi fara ca degradarea sa fie atat de mare incat sa afecteze inceputul de cursa.

Echipa elvetiana a aratat in teste o performanta care o plaseaza nu prea departe de cvartetul din frunte, lucru sustinut si de directorul tehnic Willy Rampf: "Masina nu are probleme de stabilitate, iar performanta si balansul ei cu cantitati mari de combustibil reprezinta un punct forte. Nu este prea dura cu pneurile si astfel putem face stinturi destul de lungi fara a le omori."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template