05 martie 2010

O saptamana pe scurt

FIA a publicat miercuri, 3 martie, cea mai recenta lista a participantilor in Formula 1 2010. Noutatile care au venit acum au fost legate de noile echipe, care din 3 au mai ramas doar doua, dintre care una restructurata si cu un nou nume.

Dupa ce saptamana trecuta Campos a anuntat un nou management, echipa a schimbat si numele. Noul proprietar a vrut sa fie Hispania Racing Team, de unde si prescurtarea HRT. Bruno Senna a fost semnat inca de la sfarsitul anului trecut, iar acum cel de-al doilea pilot a fost primit in echipa. Karun Chandock, indianul care vine tot din GP2, a luat cea de-a doua masina pentru acest sezon.

De asemenea, masina a fost prezentata presei. Cateva imagini sunt in josul paginii.

Din lista participanilor lipseste echipa noua care a avut cel mai mult timp pentru a se pregati insa nu a reusit sa o faca. USF1 a cerut luni Federatiei sa ii amane intrarea in Campionat pana anul viitor. Echipa americana nu a reusit sa isi construiasca masina in timp util, iar negocierile cu Stefan GP pentru o posibila contopire a celor doua echipe nu a ajuns la nici un rezultat.

Drept urmare, in lista oficiala de la FIA sunt acum doar 12 echipe.

Alte noutati vin de la Renault si de la McLaren.

Echipa franceza a incheiat un contract de cooperare cu constructorul rus Lada. Logo-ul celei mai cunoscute marci din Rusia va aparea atat pe masina Renault cat si pe combinezoanele pilotilor.

De la McLaren vine o controversa de inceput de an; asa cum ne-am obisnuit deja. Ferrari si Red Bull au indoieli in privinta aripii din spate a monopostului britanic, si au cerut FIA sa faca o inspectie. Charlie Whiting a fost astazi la centrul tehnologic McLaren pentru aceasta verificare. McLaren sustine ca echipa a lucrat indeaproape cu Federatia si este sigura ca nu este nimic ilegal la masina.

In alta ordine de idei, mai avem doar o saptamana de asteptat pana la primul Mare Premiu al acestui sezon!

Masina HRT:
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template