28 martie 2010

Button castiga din nou

Jenson Button a castigat Marele Premiu al Australiei, a doua oara consecutiv, intr-o cursa foarte animata si plina de imprevizibil. Pe locul al doilea a terminat Robert Kubica pentru Renault iar ultima pozitie pe podium a fost luata de Felipe Massa.

Startul a fost plin de evenimente iar plecarea s-a facut pe o pista uda. Alonso a plecat greu de pe grila iar in primul viraj a fost prins intre masinile lui Button si a lui Schumacher. Spaniolul a fost acrosat de britanic iar masina Ferrari a sfarsit cu fata in directia opusa. Din incident, Schumacher a iesit si el cu aripa din fata rupta.

cateva viraje mai tarziu, Kamui Kobayashi a pierdut aripa din fata a masinii Sauber la intrarea in virajul sase, intrand violent in masina Williams a lui Hulkenberg. Safety-Car-ul a iesit pe circuit dupa acest accident, si a stat pentru cinci tururi.

Cel mai castigat la start a fost Felipe Massa care a urcat direct pe locul al doilea, dar si Robert Kubica, care era al patrulea dupa primele viraje. Intre timp, in fata, Vettel plecase perfect de pe prima pozitie, si si-a pastrat-o pana in turul 26 al cursei. In acel moment germanul se pare ca a ramas fara frane in virajul 13 si a iesit in decor. Din acel moment, lider a ramas Button pana la steagul in patratele.

Cheia succesului pentru primii patru a fost o singura oprire facuta foarte devreme pentru a schimba pneurile intermediare cu cele slick. Button a deschis aceasta serie, si tot el a reusit sa le mentina cel mai bine, cu stilul sau de pilotaj foarte calm.

Robert Kubica a rezistat de-a lungul cursei unor atacuri feroce in special cele ale lui Lewis Hamilton, si ale celor doi piloti Ferrari spre finalul cursei. Hamilton a optat, spre deosebire de colegul sau, sa faca inca o oprire spre jumatatea cursei. Desi era mult mai rapid decat cei din fata sa, britanicul a riscat o depasire pe exteriorul lui Alonso, in turul 56, dar a fost atins din spate de Webber. Ambii au iesit in decor iar Rosberg a profitat si a urcat pe locul cinci. Hamilton a cazut pana pe sase si Webber pe noua.

Liuzzi pleaca pentru a doua cursa consecutiva cu puncte pentru Force India, terminand pe locul sapte, in fata lui Barichello. MichaelSchumacher a urcat in puncte in ultimele tururi, fiind prins intreaga cursa in afara primilor zece, ca urmare a incidentului de la start.

Doar 14 piloti au incheiat cursa, ultimul dintre ei fiind Karun Chandock cu Hispania, un mare succes pentru noua echipa.

Kovalainen a terminat si el pentru Lotus, in timp ce colegul Trulli nici nu a luat startul din cauza unei probleme hidraulice. Kobayashi, Hulkenberg si Buemi au iesit din cursa inca din primul tur, iar Senna a abandonat cu patru tururi mai tarziu. Vitaly Petrov a sfarsit in nisipul virajului cinci dupa doar zece tururi, iar Sutil a intrat la boxe cu probleme la motorul Mercedes. Abandonati au mai fost cei doi componenti ai echipei Virgin si Sebastian Vettel.

Iata rezultatele Marelui Premiu al Australiei:

1 J. Button        McLaren      1:33:36.531
2 R. Kubica        Renault      + 12.034
3 F. Massa         Ferrari      + 14.488
4 F. Alonso        Ferrari      + 16.304
5 N. Rosberg       Mercedes     + 16.683
6 L. Hamilton      McLaren      + 29.898
7 V. Liuzzi        Force India  + 59.847
8 R. Barrichello   Williams     + 1:00.536
9 M. Webber        Red Bull     + 1:07.319
10 M. Schumacher   Mercedes     + 1:09.391
11 J. Alguersuari  Toro Rosso   + 1:11.301
12 P. de la Rosa   Sauber       + 1:14.084
13 H. Kovalainen   Lotus F1     + 2 lap(s)
14 K. Chandhok     HRT F1 Team  + 5 lap(s)
Abandonuri
15 T. Glock        Virgin       + 17 lap(s)
16 L. Di Grassi    Virgin       + 32 lap(s)
17 S. Vettel       Red Bull     + 33 lap(s)
18 A. Sutil        Force India  + 49 lap(s)
19 V. Petrov       Renault      + 49 lap(s)
20 B. Senna        HRT F1 Team  + 54 lap(s)
21 S. Buemi        Toro Rosso   + 58 lap(s)
22 N. Hulkenberg   Williams     + 58 lap(s)
23 K. Kobayashi    Sauber       + 58 lap(s)
24 J. Trulli      Lotus F1      + 58 lap(s)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template