01 octombrie 2009

Alonso si Ferrari dau startul la transferuri


Acel anunt important care tinea transferurile pe loc iata ca a venit ieri. Fernando Alonso si Ferrari au scos la iveala un contract asteptat de aproape doi ani. Spaniolul va purta rosu incepand cu 2010 pentru cel putin trei ani, si va face echipa cu Felipe Massa. Actualul inlocuitor al brazilianului, Giancarlo Fisichella, va ocupa locul de pilot de rezerva al echipei italiene, si iata ca o alta echipa si-a inchis "taraba" - cealalta fiind Red Bull.

Piata transferurilor s-a decongestionat acum si ne asteptam ca anunturile si surprizele sa inceapa sa vina.

Chiar daca subiectul preferat al presei s-a epuizat acum, sunt destule locuri vacante si destui piloti care incearca sa isi gaseasca locul. Confirmati pana acum sunt doar cinci piloti si anume cei de la Ferrari si Red Bull si Lewis Hamilton, la McLaren.

La Brawn, se pare ca cel care va fi campion in acest an va ramane in cadrul echipei iar celalalt isi va lua la revedere. In acest sens, se spune ca Barichello a si inceput discutiile cu Williams pentru un posibil schimb cu Nico Rosberg. Germanul este un pilot pe care Mercedes il vor intr-una dintre cele patru monoposturi de top ce sunt echipate cu propulsoarele germane.

Kazuki Nakajima nu este nici el in siguranta, acum ca echipa Williams cauta alte motoare. Nico Hulkenberg, campionul din 2009 in GP2, are sanse mari sa debuteze anul viitor in locul japonezului.

Retragerea echipei BMW si plecarea lui Alonso de la Renault vor crea drumul lui Robert Kubica la echipa franceza, alaturi de Romain Grosjean. De altfel, chiar Alonso il recomanda pe polonez ca cel mai bun inlocuitor al sau.

Situatia e inca in ceata la McLaren in ceea ce priveste a doua masina. Heikki Kovalainen incerca din rasputeri sa isi pastreze locul inca un an, insa echipa cauta un pilot care poate tine pasul cu Hamilton. Kimi Raikkonen este in atentia lor, acum ca a ramas fara masina la Ferrari, insa finlandezul analizeaza si posibilitatea retragerii din Marele Circ.

Toro Rosso si Force India vor merge probabil cu actuala linie de piloti, in timp ce noile echipe - Lotus, Sauber, USF1, Campos si Manor - vor astepta pilotii cu experienta ramasi pe dinafara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template