22 august 2009

Pierderea lui Alonso - un mare regret

Desi au trecut aproape doi ani de la despartirea dintre Fernando Alonso si McLaren, actualul sef al echipei, Martin Whitmarsh, spune ca regreta pierderea spaniolului.

Britanicul se afla in aceasta pozitie doar de la inceputul acestui sezon, insa a fost mana dreapta a lui Ron Dennis timp de 20 de ani. 

"Am fost aici 20 de ani si uitandu-ma peste acesti ani pot vedea ce a mers bine si ce nu, si am anumite regrete. Un regret masiv este faptul ca am pierdut un star ca Fernando Alonso. Este unul din cei mai buni piloti", a spus el vineri intr-un interviu pentru agentia de presa DPA.

Desi Whitmarsh a avut multe lucruri de invatat de la directorul McLaren Ron Dennis, si i-a fost alaturi atatia ani, caracterele lor sunt total diferite. 

"Multa lume a presupus ca noi doi avem personalitati similare, ca eu eram o clona a lui Ron. Dar avem stiluri diferite, abordari diferite. Uneori am fost prea aroganti, trebuie sa acceptam asta. Eu am fost intotdeauna deschis in cadrul companiei, stilul meu este unul deschis.", a clarificat el.

Tocmai acest stil de abordare al lui Ron Dennis a fost problema in scandalul intern din 2007, intre Alonso si Hamilton. Englezul era protejatul lui Dennis inca de la o varsta frageda, si a fost luat in cadrul echipei la 22 de ani, pentru a se putea acomoda cu masina si cu mediul din F1. In cealalta masina, a fost adus dublul campion din anii precedenti, pentru a fi cel care lupta pentru titluri. Situatia s-a complicat atunci cand Hamilton a surprins si a facut lucruri mari inca de la primele curse.

"Un motiv care a dus la acea situatie complicata a fost faptul ca Lewis a depasit asteptarile echipei si ale lui Alonso. A fost un fenomen in primul an", explica Whitmarsh.

Lewis Hamilton a fost un candidat la titlu inca din acel an iar unul din contracandidati era chiar coechipierul sau. Astfel el a prins incredere si nu mai voia sa fie numarul doi in cadrul echipei, lucru cu care Alonso nu era de acord. 

Bucuria lui Dennis era imensa, copilul sau crescuse si arata un talent extraordinar. Nu voia sa il opreasca. In plus, era britanic. Alonso era acum prins la mijloc, era singur in cadrul unei echipe britanice, cu un sef si un coechipier britanici care voiau titlul pentru Marea Britanie.

Toate acestea spre deliciul celor de la Ferrari, care au luat ambele titluri in acel an.

"Regret ca nu a mers. Nu conteaza a cui e vina, important e ca relatia s-a deteriorat si puteam castiga titlurile in 2007. In astfel de situatii nu exista un singur vinovat. 

Fernando este un tip incredibil de concentrat si competitiv. La fel si Lewis. Daca pui toate astea in aceeasi barca vor exista neintelegeri. Nu am reusit sa tinem situatia sub control, si este dezamagitor.", a adaugat Whitmarsh.

Desi este de acord ca cel mai bun lucru care se putea intampla era ca Alonso sa plece - lucru care s-a si intamplat la sfarsitului sezonului 2007 - Martin Whitmarsh ramane cu regretul ca lucrurile nu s-au terminat cum era de aspteptat. "McLaren este o echipa buna, Alonso este un pilot bun. Puteam avea mai mullt succes decat am avut."

Dupa doar un an departe de 'casa', Fernando a reveni in 2008 la echipa care i-a adus succesul in F1 - Renault - iar acum, crede Whitmarsh, este din nou pe picior de plecare. El spune ca zvonurile s-ar putea adeveri si Alonso ar putea pleca in 2010 la Ferrari.

"Piata pilotilor asteapta acum primele miscari, adica asteapta concretizarea faptului ca Alonso va merge la Ferrari. Este unul din pilotii care au abilitatea sa influenteze aceasta piata. Lewis este altul dar el va ramane cu noi." a spus Whitmarsh. "Fernando este cel mai mare nume care, probabil, este pe cale sa schimbe din nou echipa."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template