28 august 2009

Abu Dhabi - Intre zi si noapte

Circuitul din Abu Dhabi este marea noutate a acestui an, si desi au construit un adevarat oras in jurul lui, vor ca impactul sa fie unul de proportii. In acest sens, ei vor veni cu o premiera pentru F1: prima cursa care se va desfasura atat pe lumina cat si pe intuneric.

Anul trecut, un alt oras important al lumii a fost scena primei curse desfasurate in totalitate sub lumina reflectoarelor. Cursa de la Singapore a fost o gura de aer proaspat pentru Formula 1 si a impresionat pe oricine, de la piloti si sefi ai echipelor, pana la fanii care au vazut masinile intr-o alta lumina, literalmente.

Pentru a creste audienta din Europa, Ecclestone a mutat primele doua curse ale acestui sezon - Australia si Malaysia - la o ora mai tarzie. Nu totul a decurs conform planurilor, cursa de la Sepang fiind chiar oprita din cauza vizibilitatii tot mai slabe combinata cu stropii de ploaie.

Circuitul din Abu Dhabi are insa instalatia de iluminare necesara pentru a face trecerea de la zi la noapte. Cursa va incepe la ora 17, ora locala, iar soarele va apune la 17:43.

"Circuitul Yas Marina a fost construit pentru a putea organiza evenimente atat pe timp de zi cat si noaptea. Sa organizam prima cursa zi-noapte in F1 ne ofera o oportunitate unica sa demonstram flexibilitatea circuitului.", a spus Richard Cregan, Directorul Departamentului Motorsport Abu Dhabi.

Sistemul de iluminare - care ar putea lumina 130 de terenuri de fotbal - va fi pornit inca de la startul cursei, pentru a impiedica trecerea brusca de la lumina naturala la cea artificiala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template