04 august 2009

Ce s-a mai intamplat. Pe scurt

Massa a iesit din spital

Dupa noua zile de la accidentul din Ungaria, brazilianul a parasit ieri spitalul si a plecat acasa, in Brazilia. Nu inainte insa de a da un interviu pentru Ferrari.

El a spus ca nu isi aminteste nimic despre accident, insa este nerabdator sa revina in cockpit-ul masinii sale.

"Ultimul lucru pe care mi-l amintesc e ca eram in spatele lui Rubens intr-un tur rapid, in Q2, dupa care totul este in ceata. Este greu de explicat.", a spus Massa. "Ma simt mult mai bine acum si vreau sa revin cat mai curand in masina Ferrari."



Piquet a confirmat despartirea de Renault

Tot ieri, Nelson Piquet Jr. a confirmat faptul ca va fi concediat de la Renault, si nu va participa in cele sapte curse ramase din sezonul 2009.

"Am primit instiintare de la echipa cu privire la faptul ca nu voi mai pilota pentru ei in acest sezon.", a spus el.

Piquet mai spune ca se simte usurat acum, dupa "cea mai urata perioada" din cariera sa, si le-a multumit tuturor celor care i-au fost alaturi in aceast timp.

In comunicatul de presa, el a spus ca Briatore i-a promis un tratament egal in cadrul echipei in acest an, insa acest lucru nu s-a intamplat. De asemenea, seful sau l-a mai pus sa semneze un contract bazat pe performante, in care i se cerea ca pana la jumatatea sezonului sa obtina cel putin 40% din punctele lui Fernando Alonso, coechipierul sau.

"Din pacate, promisiunile nu au fost reale, din nou. Cu noua masina eu am facut 2002 km de teste, iar Fernando 3839 km. Doar trei zile am testat pe pista uscata - iar Fernando, doar una pe pista uda."

Red Bull si Williams, impotriva testului lui Schumacher

Williams, Red Bull si Toro Rosso nu sunt de acord ca lui Schumacher sa ii fie acordata o zi de teste in noua masina.

Ferrari a trimis o scrisoare prin care cerea echipelor acordul pentru o zi de teste, in care germanul sa se familiarizeze cu masina F60. Daca McLaren si Toyota au fost de acord, Williams si cele doua echipe Red Bull se opun acestei exceptii de la regulament.

"Michael Schumacher este binevenit inapoi in F1, insa situatia este ca orice forma de teste in timpul sezonului este strict interzisa. Este o regula clara la care toate echipele au aderat", a spus Frank Williams.

Atat Williams cat si Red Bull sustin ca situatia lui Alguersuari si a lui Schumacher nu sunt foarte diferite, insa tanarului de 19 ani nu i-a fost permis sa testeze inainte de cursa din Ungaria, prima cursa de F1 din cariera sa.

"Am cerut permisiunea pentru un test cu ALguersuari inainte de Ungaria insa a fost refuzat. Asa ca de ce sa aprobam o exceptie pentru un septuplu campion mondial? Schumacher este suficient de experimentat pentru a se adapta repede noilor conditii", a spus Dietrich Mateschitz, Red Bull.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template