09 ianuarie 2009

Sebastien Buemi, inlocuitorul lui Vettel

Ceea ce a sugerat Gerhard Berger acum cateva luni, iata ca s-a adeverit: Buemi a fost confirmat oficial la Toro Rosso ca pilot titular in sezonul 2009. Tanarul elvetian de 20 de ani a fost pilot de rezerva in 2008 pentru Red Bull si a concurat in acelasi timp si in GP2.

"Suntem incantati sa il primim in cadrul echipei pe Sebastien, care era deja membru al familiei Red Bull. Inginerii nostri au fost impresionati de performantele si abilitatile sale de a invata si de a progresa, iar acest lucru impreuna cu cateva rezultate impresionante din GP2, ne-a convins sa ii dam masina. Decizia indeplineste de asemenea si cerintele Programului Tinerilor Piloti Red Bull si intentiile lui Dietrich Mateschitz de a folosi STR ca o poarta spre F1 pentru tinerii piloti din formulele inferioare.", declara Franz Tost.

Buemi se declara fericit de aceasta ocazie si promite sa livreze rezultate pe masura asteptarilor: "Sunt foarte fericit sa pilotez pentru Scuderia Toro Rosso. Sa fiu pilot in Formula 1 a fost intotdeauna tinta mea, si in acest an voi face tot ce pot sa aduc cele mai bune rezultate posibile si sa ma ridic la inaltimea asteptarilor. Vreau sa multumesc Red Bull pentru aceasta oportunitate si pentru tot ajutorul de pana acum."

Pentru cea de-a doua masina Toro Rosso se bat inca Sebastien Bourdais, Takuma Sato si posibil Bruno Senna. Acesta este singurul loc liber ramas in Formula 1, asta in cazul in care fosta echipa Honda nu va fi salvata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template