04 februarie 2010

Lansare Virgin VR-01

Noua echipa Virgin Racing si-a prezentat ieri, online, prima masina. Fara indoiala una din cele mai frumoase masini ale acestui sezon, culorile noului VR-01 fiind negru si rosul specific Virgin.

Ceea ce face aceasta masina speciala este insa felul in care a fost proiectata. Desi toate echipele de F1 se bazeaza astazi pe tunelele aerodinamice pentru eficientizarea masinii, Virgin - ca si USF1 de altfel - a folosit doar calculatorul, si anume tehnologia CFD (Computation Fluid Dynamics).

Nick Wirth, directorul tehnic: "Am fost foarte norocos sa lucrez cu cei mai buni designeri din F1 si stiu exact ce iti trebuie ca sa ai succes in acest sport. Cand vezi ce au obtinut echipele actuale cu tehnologia conventionala, nu e de mirare ca este destul de mult scepticism in ceea ce priveste abordarea noastra cu CFD. Dar concuram intr-un sport care trece prin schimbari majore. Cu resursele restrictionate, conventionalul devine prea costisitor si necesitatea va fi mama inventiei. Cred intru totul in designul digital si oportunitatea de a testa tehnologia CFD la cel mai inalt nivel - pentru a demonstra ca acesta poate fi viitorul Formulei 1 - este foarte incitant."

John Booth, managerul echipei: "Astazi este punctul culminant al unei calatorii care a inceput in iunie anul trecut cand am sarbatori fantastica veste a acceptarii in F1. Dar celebrarea nu a durat mult pentru ca eram deja intr-o cursa contra-cronometru. Dupa ce am lucrat indeaproape cu echipa de designeri timp de 10 luni, stiu ca VR-01 este produsul unui proces foarte intensiv de dezvoltare si suntem cu totii nerabdatori sa vedem masina facandu-si debutul pe circuit in cateva zile."

Dupa lansare, masina a fost dusa la Silverstone pentru un shakedown de doua zile, iar saptamana viitoare se va afla pe circuitul de la Jerez, alaturi de celelalte echipe.
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template