29 ianuarie 2010

Lansare McLaren MP4-25

Astazi a fost randul echipei McLaren Mercedes sa isi lanseze monopostul pentru 2010. MP4-25 va fi pilotat in acest sezon de cei doi campioni mondiali ai ultimelor doua sezoane, Lewis Hamilton si Jenson Button. Bineinteles, tinta echipei britanice este sa castige atat trofeul constructorilor cat si al pilotilor.

Un nou design din punctul de vedere al aerodinamicii si aceeasi combinatie de culori ca si in ultimii trei ani. Asa ar putea fi descris pe scurt noul MP4-25. Elemente ale lui Red Bull RB5 apar si pe masina britanicilor. Desi partea frontala este mai mult o evolutie a celei de pe MP4-24, echipa McLaren a adoptat capota motorului care se intinde pana deasupra eleronului din spate, similara celei folosite de Red Bull in 2009.

Asa cum au procedat si cei de la Ferrari ieri, si difuzorul monopostului McLaren a fost acoperit in timpul prezentarii. Insa Martin Whitmarsh spune ca echipa sa a exploatat din plin conceptului difuzorului dublu.

Martin Whitmarsh: "Alexander Graham Bell a spus ca pregatirea este cheia succesului, iar noi ne-am pregatit mai mult ca niciodata pentru acest sezon. Ca si manager ma simt onorat sa reprezint aceasta echipa grozava, dar eu sunt doar o mica parte a unui grup de oameni fantastici. O buna echipa cu o masina competitiva poate reusi doar cu cei mai buni piloti. Niciunul din pilotii nostri nu are nevoie de o introducere pentru ca ei au castigat ultimele doua campionate. Suntem incantati ca in acest an Lewis [Hamilton] si Jenson [Button] ne vor reprezenta pe circuit. Asteptam cu interes un nou sezon incitant cu multe fete noi si cel putin una mai veche. Suntem mandri sa ramanem parteneri cu Mercedes-Benz dar vom face tot posibilul sa batem echipa de uzina. Tinta noastra este clara si luptam sa castigam."

Jenson Button: "Am fost la cateva evenimente si ceremonii si imi provoaca amintiri. Sa vad numarul 1 pe masina inseamna mult, dar trebuie sa uitam sezonul trecut. Va fi intotdeauna in mintea mea, dar trebuie sa ne concentram pe viitor. A fost o luna ianuarie foarte ocupata pentru mine dar foarte placuta; nu stii la ce sa te astepti cand mergi intr-o echipa noua. Sunt foarte placut surprins, ma simt deja parte a echipei dupa o perioada atat de scurta. Au fost cateva zile foarte bune petrecute la fabrica. Partea buna e ca inceputul lui 2009 a fost foarte dificil pentru ei, fapt ce ii motiveaza la inceput de 2010 - poti observa asta peste tot in fabrica. Totul merge foarte bine pana acum dar abia astept luna februarie sa pilotez masina asta."

Lewis Hamilton: "Masina arata diferit, si sunt mandru ca am dat o mana de ajutor. Sunt sigur ca se va manevra complet diferit fata de cea de anul trecut. Lucram la masina asta de ceva timp si toata lumea a muncit din greu la fabricarea componentelor, la dezvoltara si eficientizarea aerodinamicii. Nu avem prea multe teste la dispozitie, acum avem cate sapte zile de fiecare. Vom avea un rezervor mare, pneuri fata mai inguste. Sper ca putem profita la maxim de acele cateva zile si sa facem cat mai multe tururi posibil pentru a merge in prima cursa bine pregatiti."












2 comentarii:

Anonim spunea...

bleah!

Lucian on 29.01.2010, 22:04 spunea...

Mie mi se pare ca arata bine. Chiar daca nu sunt mare fan al "shark fin"-ului :)

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template