19 martie 2009

Sistemul "cele mai multe victorii" creeaza confuzie

In decursul acestei saptamani, FIA a anuntat ca incepand cu acest an, Titlul Pilotilor va fi inmanat celui care va avea cele mai multe victorii.

In anuntul facut la intalnirea WMSC (World Motor Sport Council) de marti, 17 martie, FIA a explicat: "Daca doi sau mai multi piloti termina sezonul cu acelasi numar de victorii, titlul va fi inmanat celui care va avea mai multe puncte. Restul clasamentului, de la locul al doilea pana la ultimul loc, va fi decis de sistemul de punctare cunoscut"

Prin urmare, din acest an clasamentul pilotilor va fi decis atat prin sistemul "cele mai multe victorii" cat si prin sistemul de punctare bine-cunoscut (10, 8, 6 etc). In ceea ce priveste clasamentul constructorilor, sistemul va ramane neschimbat.

Aceasta schimbare intr-un timp atat de scurt, vine ca un soc pentru septuplul campion, Michael Schumacher.

"Pentru mine este uimitor ce se intampla, intrucat acum cativa ani, cand echipele voiau o schimbare de regulament pentru un motiv intemeiat, FIA spunea ca nu era posibil intr-o perioada atat de scurta, sau atat de aproape de startul sezonului.", a comentat Schumacher. "Nu imi pot imagina cum aceasta regula poate ajuta Formula 1. Nu vad sensul in a avea un campion care sa aiba mai putine puncte decat urmatorul, chiar daca cred de asemenea ca este o miscare buna in incercarea de a intensifica lupta pentru titlu."

Bernie Ecclestone este multumit de aceasta modificare adusa de FIA, la indemnurile sale. "Este o modificare a ideii mele cu medaliile, este un start bun. Ideea este sa facem pilotii sa vrea victoria in loc sa se multumeasca cu locul doi."

Atat FOTA (Formula One Teams' Association) cat si unii piloti si-au exprimat dezamagirea in ceea ce priveste aceasta decizie, in special faptul ca "a fost luata intr-o maniera unilaterala", se arata in comunicatul emis de FOTA.

Fernando Alonso si Jenson Button spun ca aceste modificari constante de regulament nu fac altceva decat sa creeze confuzie printre fani.

"Cu siguranta noile reguli vor fi un stimulent bun pentru a te face sa mergi pentru victorie, dar poate fi si riscant pentru ca dupa noua curse un pilot poate fi deja campion iar cel de pe locul doi sa fie la doar 18 puncte in urma sa.", a spus Button pentru Gazzetta Dello Sport.

Daca acest sistem s-ar fi aplicat in 2008, Felipe Massa ar fi fost Campion Mondial in locul lui Lewis Hamilton.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template