13 martie 2009

Brawn GP spulbera concurenta

Ieri s-au incheiat testele de la Barcelona, ultimele teste oficiale din aceasta iarna, iar Brawn GP a produs surprize imense.

Noua echipa condusa de Ross Brawn a fost printre cele mai rapide echipe din aceasta saptamana, setand chiar un nou record pe circuitul Catalan. Barichello a reusit ieri sa coboare sub 1:19 pe tur, timpul sau fiind de 1:18.926.

Toate acestea s-au intamplat dupa o iarna plina de necunsocut si frustrari pentru britanici. In noiembrie, Honda a decis sa se retraga din Marele Circ dupa ce vanzarile au scazut dramatic din cauza crizei. Membrii echipei, care au muncit luni de zile pentru masina de specificatie 2009, au intrat in acel moment in panica, stiind ca detin o masina care promite sa fie opusul celei din 2008. 

Lucrul la BGP-001 a inceput inca de acum doi ani, acesta fiind asul din maneca celor de la Brawn, este de parere Fernando Alonso. 

“Nu este normal faptul ca ei sunt atat de rapizi inca din primele teste. Dar adevarul este ca Honda a inceput lucrul la masina din 2009 inca din 2007. Acest lucru se vede si in designul masinii, care este mult mai elaborat, cu forme diferite fata de restul masinilor.”, a spus Alonso. 

Desi a fost conceput pentru motorul Honda, monopostul pare ca se descurca foarte bine si cu Mercedes. Cei doi piloti ai echipei, aceiasi ca si anii trecuti, Jenson Button si Rubens Barichello sunt in extaz si foarte nerabdatori ca noul sezon sa le dezvaluie pozitia reala in care se afla noua echipa.

“Masina este extraordinara dar avem un drum lung de parcurs de acum inainte si nu stim inca unde ne aflam exact. Este o masina rapida dar mai este loc de imbunatatiri. Vom fi cu siguranta rapizi in prima cursa dar nu stim cum va fi dupa patru-cinci curse.”, a declarat Button. 

Fiabilitatea pare a fi inca un punct forte al masinii Brawn-Mercedes. Barichello a reusit sa simuleze joi o cursa de 66 de tururi, incluzand pit-stop-urile si utilizand ambele tipuri de pneuri. Masina s-a comportat extrem de bine, realizand timpi competitivi, fara probleme tehnice. 

“Masina s-a dovedit rapida si fiabila in decursul saptamanii, si vom merge la Jerez multumiti de rezultatele primelor noastre teste.”, declarat incantat Barichello.

Insa aceste performante afisate de Brawn GP ii fac pe unii sa creada ca aceasta este o incercare de a atrage sponsori, dar chiar si asa rezultatele sunt inca unele surprinzatoare. Este evident ca exista o diferenta de greutate intre masina Brawn si restul masinilor. Un aspect important este faptul ca masina Brawn alearga fara un sistem KERS incorporat, avand astfel o mai mare libertate in ceea ce priveste greutatea masinii. 

“Nu sunt inginer pentru a putea spune daca au sau nu balast, dar chiar daca acum nu au insa vor avea, vor ramane rapizi.”, a declarat Felipe Massa care este surprins de forma echipei Brawn GP. El este de parere de asemenea ca Ferrari nu mai sunt cei mai rapizi din pluton.

Pentru multe dintre echipe, testele de saptamana aceasta au fost ultimele inaintea Marelui Premiu al Australiei. Brawn GP vor fi insa prezenti si saptamana viitoare la Jerez, alaturi de McLaren, Renault si Williams.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template