30 iulie 2010

Ungaria - Stiri pe scurt

• Dupa rezultatul din Germania, unde Alonso a trecut in fata lui Massa si a castigat cursa prin ordine clare de echipa, Ferrari a primit o amenda de 100.000 de dolari, dar si un val urias de critici. Surprinzator, insa, cel care a tinut partea echipei italiene este chiar Mark Webber, "numarul 2" al echipei Red Bull. Australianul crede ca ordinele 'pe fata' sunt mult mai bune decat un pitstop prelungit in mod intentionat. Daca ar fi avut un al doilea stint mai bun, spune Webber, Massa ar fi evitat aceasta schimbare de locuri si ar fi castigat cursa din Germania.

• Pentru Felipe Massa, insa, aceasta cursa de la Hungaroring reprezinta revenirea la locul unde anul trecut a suferit cel mai urat accident al carierei sale. Brazilianul a fost lovit in cap de un arc scapat de la Brawn-ul lui Barichello, iar pilotul Ferrari si-a pierdut pe loc constienta. Pentru acest weekend, el a planuit o reuniune cu medicii si comisarii de cursa care s-au ocupat de el acum un an: "Vreau sa le multumesc acestor oameni, de care acum ma simt legat.".

Atat Massa cat si Alonso, care ieri si-a sarbatori ziua de nastere, au motivatii puternice pentru a castiga aici. Acum totul depinde de masina ...si poate de echipa.

• De la inceputul acestui sezon, in echipa de stewarzi ai fiecarei curse, au fost chemati si fosti piloti, pentru ca deciziile sa fie cat mai obiective. In Ungaria, Derek Warwick va reveni in aceasta postura pentru a doua oara in acest an. Britanicul a pilotat in Formula 1 intre anii 1981 si 1993 pentru Toleman, Renault, Brabham, Lotus si Arrows.

• Dupa cateva zvonuri razlete cum ca va disparea din calendar, Monaco a anuntat saptamana aceasta semnarea unui nou contract cu Bernie Ecclestone, contract ce va fi valabil inca 10 ani de acum inainte.

• Revenind la cursa din Ungaria, echipa Hispania il va pastra pe Sakon Yamamoto in cockpit si in acest weekend, dupa ce in Marea Britanie l-a inlocuit pe Bruno Senna, iar in Germania pe Karun Chandhok. Indianul va sta pe margine si in aceasta cursa, in timp ce japonezul Yamamoto asteapta cu nerabdare sa concureze pe un circuit pe care il cunoaste foarte bine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template