25 iulie 2010

Dubla Ferrari in Germania

Fernando Alonso castiga pentru a doua oara in acest sezon, intr-o cursa controlata de la un cap la altul de Ferrari. Coechipierul sau Felipe Massa a ocupat a doua pozitie, urmat de detinatorul pole-ului, Sebastian Vettel.

Germanul de la Red Bull a fost atat de preocupat de Alonso in momentul startului, incat nu l-a mai luat in calcul si pe Massa. Imediat cum luminile rosii s-au stins, Vettel a virat dreapta, acolo unde era Alonso, insa aceasta manevra i-a deschis o usa foarte generoasa lui Massa, care a plecat de pe a treia pozitie. Pilotul Red Bull a ramas astfel al treilea dupa primul viraj, in spatele celor doua Ferrari.

Lewis Hamilton a avut si el un start bun, reusind sa treaca de Button si de Webber in primele viraje.

Seria intrarilor la boxe a fost deschisa de Vettel in turul 13, urmat de Webber si Alonso dupa inca un tur. Massa si Hamilton au oprit si ei in turul 15.

Dupa aceste opriri, lupta la varf se incinge, cu Alonso mai rapid decat Massa, in timp ce brazilianul avea probleme pe zonele de franare. In spatele lor, Vettel se apropia si el din ce in ce mai amenintator. In frunte era Button care nu isi facuse oprirea, aceasta venind in turul 23, cand se afla la 5 secunde in fata lui Massa.

Dupa alte distantari ale lui Massa si reveniri ale lui Alonso, momentul dubios al cursei s-a intamplat. Cu 18 tururi inainte de final, si aproximativ o secunda intre cele doua masini Ferrari, Massa a primit mesajul de la Rob Smedley, inginerul sau de cursa: "Fernando e mai rapid decat tine. Poti confirma mesajul?". Massa nu a raspuns, insa dupa acul de par, acesta pare ca a incetinit, astfel ca Alonso a preluat conducerea cursei.

Spaniolul a inceput sa etaleze tururi rapide unul dupa altul, iar Vettel se apropia vertiginos de Massa. Nu a reusit insa sa treaca de brazilian, Ferrari reusind sa faca astfel a doua dubla a sezonului.

Vettel a ocupat ultima pozitie pe podium, iar in urma sa au venit cei doi piloti McLaren, cu Hamilton in fata lui Button, Mark Webber pe sase, Robert Kubica pe sapte, iar Nico Rosberg, Michael Schumacher si Vitaly Petrov au fost cei care au incheiat topul primilor 10.

Sebastien Buemi a fost primul abandonat dupa un contact cu coechipierul sau de la Toro Rosso, Jaime Alguersuari. Cele doua Lotus-uri nu au terminat nici ele cursa din motive tehnice, in aceeasi situatie fiind si Lucas Di Grassi de la Virgin si Sakon Yamamoto de la Hispania.


Rezultatul Marelui Premiu al Germaniei de la Hockenheim
LOC PILOT ECHIPA TIMP OPRIRI
1 Fernando Alonso Ferrari 1h28'38"866 1
2 Felipe Massa Ferrari +4"196 1
3 Sebastian Vettel   Red Bull +5"121 1
4 Lewis Hamilton McLaren +26"896 1
5 Jenson Button McLaren +29"482 1
6 Mark Webber Red Bull +43"606 1
7 Robert Kubica Renault +1 lap 1
8 Nico Rosberg Mercedes +1 lap 1
9 Michael Schumacher Mercedes +1 lap 1
10 Vitaly Petrov Renault +1 lap 1
11 Kamui Kobayashi BMW Sauber +1 lap 1
12 Rubens Barrichello Williams +1 lap 1
13 Nico Hülkenberg Williams +1 lap 1
14 Pedro de la Rosa BMW Sauber +1 lap 2
15 Jaime Alguersuari Toro Rosso +1 lap 2
16 Tonio Liuzzi Force India +2 lap 3
17 Adrian Sutil Force India +2 lap 3
18 Timo Glock Virgin +3 lap 1
19 Bruno Senna HRT F1 +4 lap 2
Abandon Heikki Kovalainen Lotus 2
Abandon Lucas di Grassi Virgin 1
Abandon Sakon Yamamoto HRT F1 1
Abandon Jarno Trulli Lotus 2
Abandon Sébastien Buemi Toro Rosso 1




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template