08 iunie 2010

Le Mans 24 de ore

Pasionatii motorsportului vor avea un weekend plin, caci, pe langa cursa de Formula 1 din Canada, va avea loc si celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Aceasta va aduna la start nume mari din lumea sportului auto, si bineinteles ca Formula 1 va avea si ea reprezentantii ei.

In masina cu numarul 1, Peugeot 908, se vor afla castigatorii din 2009, Alexander Wurz si Marc Gene, iar alaturi de ei a venit si Anthony Davidson, care anul trecut s-a aflat in Aston Martin. La volanul Peugeot-ului cu numarul 2 ii gasim pe Franck Montagny si Stephane Sarrazin, iar in al treilea se afla Sebastien Bourdais si Pedro Lamy.

Campionul Nigel Mansell se va afla si el in acest an la volanul unei masini LMP1. El si-a facut propria echipa, iar impreuna cu fii sai Greg si Leo, vor pilota o masina Ginetta-Zytek.

In tabara Audi, il gasim pe Allan McNish pilotand modelul de uzina R15, iar Colin Kolles va aduce doua R10, intr-una din ele aflandu-se si Christijan Albers.

Trei echipe vor re-aduce pe grila legenda curselor de anduranta, Ford GT. Intr-una din acestea, la clasa GT1, se va afla si fostul pilot Renault Romain Grosjean. La clasa GT2, in Ferrari-ul 430 cu numarul 95 se vor afla Giancarlo Fisichella si Jean Alesi, iar in cel cu numarul 96 il gasim pe Mika Salo.


A 78-a editie a Cursei de 24 de ore de la Le Mans va incepe maine, 9 iunie, cu antrenamentele libere, si va continua cu trei sesiuni de calificari. Cursa propriu-zisa va incepe, ca de obicei, sambata la ora 16 (ora Romaniei) si se va incheia la aceeasi ora duminica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template