27 iunie 2010

Vettel castiga la Valencia

Sebastian Vettel a controlat cursa din portul valencian, castigand pentru a doua oara in acest sezon. Alaturi de el pe podium au urcat cei doi piloti ai echipei McLaren, Lewis Hamilton pe a doua pozitie si Jenson Button pe a treia. Mark Webber s-a retras in urma unui accident extrem de dur.

Startul a fost unul animat, cu Hamilton punand in pericol prima pozitie a lui Vettel, chiar atingandu-se in primul viraj, iar Webber pierzand loc dupa loc - australianul a incheiat primul tur doar pe locul al noualea, dupa ce plecase de pe prima linie.

Pilotii Ferrari au avut si ei un start foarte bun. Fernando Alonso era al treilea dupa primul tur, chiar in spatele celor de pe primele pozitii, cu Felipe Massa in spatele spaniolului. Brazilianul era urmat de Kubica, Button si Barichello.

Momentul cursei a venit in turul al zecelea, cand Webber, dupa o oprire la boxe, ajunsese in spatele grilei. El a prins aspiratia Lotus-ului lui Kovalainen si a incercat sa il depaseasca pe finlandez, insa australianul a lovit spatele masinii din fata, monopostul Red Bull fiind lansat in aer, iar dupa o rasucire a revenit pe roti inainte sa loveasca pneurile de protectie de pe marginea circuitului. A fost un impact violent, insa niciunul din cei doi piloti nu a avut de suferit din punct de vedere fizic. Ambii au abandonat insa.


Imediat dupa acel moment, toate lumea se inghesuia la boxe pentru schimbul de pneuri, in timp ce Safety Car-ul intra pe circuit pentru cinci tururi. Ordinea s-a dat complet peste cap incepand cu locul al treilea, unde Kamui Kobayashi s-a aflat pana in ultimele trei tururi ale cursei - cand a si facut prima sa oprire, si singura - iar in urma sa erau Button, Barichello, Kubica si Buemi, in timp ce monoposturile Ferrari au cazut undeva in mijlocul plutonului.

In turul 21 a venit o penalizare cu trecere pe la boxe pentru Lewis Hamilton. Acesta, asa cum mentionase si Alonso prin radio, trecuse de Safety Car neregulamentar, dupa o scurta ezitare, blocand masinile din spatele sau. Britanicul si-a ispasit pedeapsa in turul 27, insa a revenit tot pe al doilea loc, la 15 secunde in urma lui Vettel.

In turul 45, o alta informatie venita din partea FIA anunta ca mai multe masini, printre care si Button, Kubica si Barichello se afla sub investigatie, pentru depasirea timpului pe tur impus in perioada de neutralizare. Asteptam rezultatil in urmatoarele ore.

Kamui Kobayashi a facut oprirea obligatorie in turul 53, reusind sa tina cauciucurile de compozitie mai dura la un ritm ridicat alergand pe a treia pozitie intre cele doua masini Mclaren. El iese pe locul 9 dupa oprire, in urma lui Alonso, si datorita pneurilor mult mai competitive, trece de spaniol, iar in ultimul viraj al cursei urca pe 7 trecand si de Buemi.

Pe locul al patrulea a terminat Rubens Barichello, cel mai bun loc pentru Williams in acest an, iar in urma sa au venit Kubica si Sutil. Ultimii in puncte au intrat spaniolii Fernando Alonso si Redro de la Rosa, in timp ce Nico Rosberg, Felipe Massa si Michael Schumacher au terminat doar pe locurile 12, 14 si respectiv 16. Pilotii Mercedes au avut de-a face cu o masina extrem de dificila in acest weekend, moment in care venisera cu imbunatatiri majore.

Alaturi de Kovalainen si Webber, Hulkenberg a abandonat si el, din cauza unor defectiuni cauzate de pneul din dreapta-spate.


Clasamentul modificat in urma penalizarilor de dupa cursa.






Rezultatele Marelui Premiu al Europei
LOC PILOT ECHIPA TURURI
1 Sebastian Vettel Red Bull 57
2 Lewis Hamilton McLaren 57
3 Jenson Button FL McLaren 57
4 Rubens Barrichello Williams 57
5 Robert Kubica Renault 57
6 Adrian Sutil Force India 57
7 Kamui Kobayashi BMW Sauber 57
8 Sébastien Buemi Toro Rosso 57
9 Fernando Alonso Ferrari 57
10 Pedro de la Rosa BMW Sauber 57
11 Vitaly Petrov Renault 57
12 Nico Rosberg Mercedes 57
13 Tonio Liuzzi Force India 57
14 Felipe Massa Ferrari 57
15 Jaime Alguersuari Toro Rosso 57
16 Michael Schumacher Mercedes 57
17 Lucas di Grassi Virgin 56
18 Timo Glock Virgin 55
19 Karun Chandhok HRT F1 55
20 Bruno Senna HRT F1 55
21 Jarno Trulli Lotus 53
Abandon Nico Hülkenberg Williams 49
Abandon Mark Webber Red Bull 8
Abandon Heikki Kovalainen Lotus 8


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template