03 iunie 2010

Red Bull a tras linie

Recentul razboi intern prin care a trecut echipa Red Bull a fost deja lasat in urma, conform unui comunicat de presa emis astazi.

Cei doi piloti s-au lovit in cursa de duminica, din Turcia, in timp ce se aflau pe primele doua pozitii. Sebastian Vettel a incercat o depasire inainte de virajul 12, asupra lui Mark Webber, insa niciunul nu si-a cedat pozitia. Rezultatul a fost cu Vettel abandonand, si Webber termanind pe locul al treilea, dupa ce dominase timp de 40 de tururi.

Imediat dupa cursa, in focul evenimentelor, atat Vettel cat si oficialii echipei au aruncat intreaga vina asupra lui Webber. El a fost acuzat ca nu a lasat suficient loc pentru coechipierul sau, care mai avea inca un tur inainte sa intre pe modul "econom", in timp ce australianul rula deja in aceasta configuratie - motorul ruleaza la un regim scazut, pentru a salva combustibil.

Insa totul este clarificat acum, spune echipa in comunicat, dupa ce astazi cei doi piloti s-au intalnit cu sefii lor - Christian Horner, Adrian Newey si Helmut Marko - la fabrica din Milton Keynes.

"Mark si cu mine suntem piloti si pilotam. Suntem profesionisti, iar felul cum lucram impreuna nu se va schimba", a spus Sebastian Vettel.

Acest lucru este impartasit si de coechipierul sau, care ne asigura ca nimic nu se va schimba in ceea ce priveste relatia profesionala dintre cei doi:

"Este pacat pentru echipa, pentru ca am pierdut o buna oportunitate de a castiga cursa. Acesta este sportul, insa nu trebuia sa se intample asa. Seb si cu mine ne vom asigura ca asa ceva nu se va mai intampla si vom continua sa lucram impreuna. Am avut destule discutii, a trecut, privim inainte acum si ma concentrez pentru cursa de saptamana viitoare din Canada", a spus Mark Webber.

Nu stim cat va dura aceasta prietenie, insa stim ca acest incident dintre cei doi le-a daruit celor de la McLaren o dubla in Marele Premiu al Turciei. Mark Webber si-a pastrat totusi prima pozitie in clasamentul pilotilor, insa Vettel a cazut pana pe locul al patrulea, in urma celor doi piloti McLaren, in timp ce la Constructori, echipa britanica a trecut in fata austriecilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template