09 septembrie 2010

Cursa 14 - Italia

Urmatoarea oprire este Italia, pentru ultima cursa de pe continentul european a acestui sezon. Circuitul de la Monza este scena celei de-a 14-a curse.

Circuitul de la Monza se afla in calendarul de Formula 1 inca de la inceputurile sportului, si a gazduit Marile Premii doar cu o singura intrerupere in anul 1980, cand cursa s-a desfasurat la Imola, in San Marino.

Cel mai rapid circuit din calendar, Monza are o viteza maxima cu mult peste 300 km/h, 11 viraje dintre care cele mai lente sunt sicanele care contin primele doua viraje si cele cu numarul 4 si 5. Punctele optime de depasire sunt in prima sicana si in succesiunea de trei viraje rapide, Variante Ascari.

Iata ghidul lui Kubica:
"Monza este un circuit complet diferit, si de asta imi place atat de mult. Are linii drepte lungi si cea mai mare viteza medie din calendar, dar este dificil pentru ca nu prea suntem obisnuiti sa pilotam cu o apasare aerodinamica atat de mica. Masina se simte brusc foarte usoara, si trebuie sa iei pulsul tinutei de drum.

In trecut, cand aveam teste cu o saptamana inainte de cursa, aveam sansa sa ne obisnuim. Din cauza apasarii scazute, fara indoiala ca depinzi foarte mult de aderenta mecanica, in comparatie cu alte circuite. De asemenea, iti trebuie o masina care se comporta bine pe franare si are o tractiune buna la iesirea din viraje.

Virajele 6 si 7, Lesmo, sunt destul de grele, in special al doilea dintre ele. Este foarte scurt si este usor sa iesi larg la iesire, mai ales pentru ca organizatorii scurteaza bordura de la iesire. Este un circuit dificil si ai nevoie de o iesire foarte buna pentru ca urmeaza o lunga linie dreapta inainte de Ascari. Pare un viraj simplu dar eu intotdeauna l-am gasit dificil.

Ultimul viraj, cu numarul 11, Parabolica, este un viraj faimos, dar acum nu mai este atat de provocator. Este foarte lung, dar se deschide si este pe acceleratie mult timp. Are o iesire foarte importanta si deseori ai parte de subvirare daca apesi acceleratia prea devreme. Daca faci acest lucru, speri doar ca totul sa fie bine. Asa ca este un viraj placut, dar nu provocator."

SI turul virtual al lui Webber:

Michael Schumacher numara cele mai multe victorii aici, cu cinci obtinute de-a lungul a zece ani, din 1996. Ferrari a castigat cursa de casa de 18 ori, dublu fata de McLaren.

Ultima cursa la Monza:

Pole position
Lewis Hamilton - McLaren-Mercedes - 1:24.066
Podium
1. Rubens Barrichello - Brawn-Mercedes
2. Jenson Button - Brawn-Mercedes
3. Kimi Räikkönen - Ferrari

Cel mai rapid tur
Adrian Sutil - Force India-Mercedes - 1:24.739

Date despre circuit:
Lungime: 5.793 km
Distanta in cursa: 306.720 km
Tururi: 53
Viraje: 11

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template