26 noiembrie 2009

Teste pentru incepatori


Echipele vor iesi din nou pe circuit saptamana viitoare, pentru trei zile de teste cu piloti incepatori.

De anul acesta, testele din timpul sezonului au fost interzise, la fel ca si cele de dupa incheierea campionatului. Testele oficiale vor incepe abia din februarie, dar saptamana viitoare, echipele vor avea trei zile in care vor da sansa unor piloti tineri sa conduca masinile folosite in sezonul 2009 de Formula 1.

Toate cele noua echipe ramase - dupa retragerea Toyota - se vor duce la Jerez, in Spania, de pe 1 pana pe 3 decembrie.

Desi s-a retras din F1, BMW isi va onora intelegerea cu Alexander Rossi si Esteban Gutierrez, drept rasplata pentru castigarea finalei Formulei BMW de anul trecut, si respectiv, titlului European.

Brawn GP/Mercedes GP ii va avea la volan pe Mike Conway si Marcus Ericsson. Primul a fost pilotul de teste al echipei in 2007 si 2008, pe cand aceasta se numea Honda; cel de-al doilea este campionul din acest an al Formulei 3 japoneze.

Ferrari il va avea in primele doua zile pe Jules Bianchi, campionul din Formula 3 Euro Series, iar in ultima zi, pe primii trei clasati in Formula 3 italiana din acest an - Daniel Zampieri, Marco Zipoli si Pablo Sanchez Lopez.

Paul di Resta va reveni intr-un cockpit de F1, dupa ce a testat anul trecut pentru McLaren. Scotianul este vice-campionul DTM de anul trecut, iar in acest an a terminat al treilea. El va pilota saptamana viitoare pentru Force India. Alaturi de el se va afla americanul JR Hildebrand, campionul Indy Lights.

Daniel Ricciardo - campionul Formulei 3 britanice - se va afla in masina Red Bull in toate cele trei zile, iar la Toro Rosso, au fost alesi pilotul de rezeva Brandon Hartley si italianul Mirko Bortolotti.

Renault ii va inmana masina, in prima zi, lui Bertrand Baguette, campionul Seriei Mondiale Renault din acest an. In celelalte doua zile, pilotul de rezerva al echipei, Lucas di Grassi, si pilotul chinez Ho-Pin Tung vor pilota monopostul francez.

Primul campion al proaspetei Formula 2, Andy Soucek va pilota monopostul Williams marti, urmand ca Nico Hulkenberg, pilotul oficial al echipei in 2010, sa preia stafeta pentru ultimele doua zile.

McLaren nu a anuntat cine va pilota, insa este de asteptat ca Garry Paffet, pilotul de teste al echipei, sa fie in monopostul britanic in toate cele trei zile.

Iata programul de saptamana viitoare:

Echipa        Prima zi        A doua zi           A treia zi

BMW Sauber    A.Rossi         E.Gutierrez         -
 

Mercedes GP   M.Conway        M.Conway            M.Conway
              M.Ericsson
     M.Ericsson          M.Ericsson 

Ferrari       J.Bianchi       J.Bianchi           D.Zampieri
                                                  M.Zipoli
                                                  P.Sánchez López
 

Force India   J.Hildebrand    P.Di Resta          P.Di Resta
              P.Di Resta      J.Hildebrand        J.Hildebrand
 

Red Bull      D.Ricciardo     D.Ricciardo         D.Ricciardo

Renault       B.Baguette      L.di Grassi         Ho-Pin Tung
 

Toro Rosso    B.Hartley       M.Bortolotti        M.Bortolotti
 

Williams      A.Soucek        N.Hulkenberg        N.Hulkenberg

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template