07 noiembrie 2008

Hamilton, noul campion

Dupa doar al doilea sezon disputat in Formula 1, Lewis Hamilton si-a adjudecat primul sau titlu, insa cu multe emotii. Daca anul trecut a pierdut la doar un punct distanta de campionul Kimi Raikkonen, pe greseala proprie, anul acesta a fost foarte aproape de a repeta isprava. Plecat de pe pozitia a patra, in timp ce contracandidatul sau Felipe Massa era in pole, englezul a avut o cursa foarte dificila, in special pe final cand ploaia a pus ceva probleme. Pustiul de la Toro Rosso, Sebastian Vettel, l-a depasit pe Hamilton, trimitandu-l pe acesta pe pozitia a sasea, una care punea deja titlul Pilotilor in mana lui Massa. Mai tarziu insa, a venit un moment care dupa cursa a fost mult discutat: Glock, care se afla pe 4, a fost ajuns si depasit pe rand de Vettel si apoi, pe ultimele viraje ale cursei si de Hamilton. Germanul ramasese pe pneurile de uscat in timp ce toata lumea era pe cele de pista uda, astfel ca Hamilton a trecut foarte usor de pilotul Toyota si devine Campion Mondial al sezonului 2008. Cursa a fost castigata de brazilianul Felipe Massa, in uralele compatriotilor sai. El a fost urmat de Fernando Alonso si Kimi Raikkonen. Trofeul Constructorilor a ramas totusi in mana italienilor de la Ferrari pentru al doilea an consecutiv.

Rezultatele complete ale cursei

Acum avem in fata o lunga pauza de iarna, timp in care echipele isi vor pune la punct noile masini despre care se spune ca vor soca fanii F1. De asemenea, pentru 2009 regulamentul stewarzilor va fi revizuit pentru a se evita controversele care au schimbat soarta catorva curse din acest an, cel mai bun exemplu fiind Belgia.

In ce priveste grila de piloti, doar Toro Rosso nu si-au confirmat linia de piloti, Vettel facand pasul spre Red Bull iar Bourdais inca nu este sigur daca va mai continua si in 2009. Renault a confirmat saptamana aceasta ca ii va pastra pe Alonso si Piquet si anul viitor, spaniolul prelungindu-si chiar contractul si pentru 2010.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template