29 august 2010

Hamilton ii ia fata lui Webber la Spa



Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Belgiei dupa ce a condus cursa de la start la finish, indiferent de conditiile meteo. Al doilea a venit Mark Webber, reusind sa se salveze dupa un start ratat, iar pe trei a terminat polonezul Robert Kubica.

Plecat din pole-position, Webber a avut un start foarte greoi si a pierdut cateva pozitii in chiar primii metri. Hamilton, care a fost al doilea pe grila, a profitat de situatia rivalului sau si a preluat conducerea cursei, iar Kubica a urcat pe a doua pozitie.

Desi cursa a inceput pe circuit uscat, pana la finalul primului tur au cazut cateva picaturi de ploaie in zona ultimei sicane, unde toti pilotii au iesit larg. Rubens Barichello a pierdut controlul masinii pe franare si a lovit destul de violent Ferrari-ul lui Fernando Alonso. Brazilianul a fost nevoit sa abandoneze in timp ce spaniolul, fara defectiuni la masina, a intrat imediat la boxe pentru pneurile intermediare, chiar inainte ca masina de siguranta sa iasa pe circuit.

Dupa restartul cursei, Alonso a intrat din nou la boxe pentru pneuri slick, caci ploaia nu a durat prea mult.

In fata, Hamilton conducea linistit cursa, in fata lui Jenson Button si Sebastian Vettel, ultimii doi ducand o lupta stransa. In turul 17 incearca germanul o manevra la intrarea in Bus-Stop, insa pierde controlul masinii si il loveste pe britanic in radiatorul din stanga. Pilotul McLaren a abandonat, iar Vettel a scapat doar cu aripa din fata avariata.

Kubica, Webber si Massa sunt promovati astfel cate doua pozitii, luptand pentru al doilea loc in cursa.

La scurt timp, Vettel este anuntat ca are de efectuat o penalizare cu trecere pe linia boxelor, pentru ca a cauzat o coliziune.

Pilotul german nu a scapat insa de probleme, caci in turul 25, in aceeasi sicana Bus-Stop, trece de Liuzzi insa italianul vireaza devreme si ii loveste roata din stanga spate, cauzandu-i o pana pilotului Red BUll. Orice sansa de revenire in puncte disparuse acum pentru Vettel.

Dupa numeroase atentionari din partea echipelor, ploaia si-a facut in sfarsit aparitia cu zece tururi inainte de finalul cursei. O mare parte a circuitului s-a udat in doar cateva tururi, facand imposibila rularea cu pneuri slick. Hamilton a scapat ca prin urechile acului in Bruxelles, dupa ce a iesit pe pietris si a fost la doar cativa milimetri distanta de parapet.

Primii trei au intrat la boxe in turul 35 pentru pneurile intermediare, insa Kubica a ratat intrarea in boxa sa si a pierdut locul al doilea in favoarea lui Webber, in timp ce Hamilton nu pierduse nici un moment conducerea cursei.

Dupa doua tururi ploaia se mai linistise insa o noua aversa l-a trimis pe Alonso in parapet in virajul Malmedy, in timp ce rula cu pneurile intermediare.

Masina Ferrari ramasa in mijlocul circuitului, a facut ca Safety Car-ul sa revina pe circuit cand mai erau doar cinci tururi pana la final. Aceasta se retrage insa dupa doar doua tururi, iar cursa se termina in ritm normal, insa tot pe ploaie.

Asadar, Lewis Hamilton obtine a treia victorie din acest sezon, iar rivalul sau direct din clasament, Mark Webber a terminat al doilea. Ceilalti trei candidati la titlu, Jenson Button, Sebastian Vettel si Fernando Alonso nu au obtinut niciun punct in Blegia.




Rezultatul Marelui Premiu al Belgiei - Spa-Francorchamps
LOC PILOT ECHIPA TIMP OPRIRI
1 Lewis Hamilton FL McLaren 1h29'04"268 2
2 Mark Webber Red Bull +1"571 2
3 Robert Kubica Renault +3"493 2
4 Felipe Massa Ferrari +8"264 2
5 Adrian Sutil Force India +9"094 2
6 Nico Rosberg Mercedes +12"359 1
7 Michael Schumacher Mercedes +15"548 1
8 Kamui Kobayashi BMW Sauber +16"678 2
9 Vitaly Petrov Renault +23"851 2
10 Jaime Alguersuari Toro Rosso +29"457 3
11 Tonio Liuzzi Force India +34"831 4
12 Pedro de la Rosa BMW Sauber +36"019 4
13 Sébastien Buemi Toro Rosso +39"895 4
14 Nico Hülkenberg Williams +1 lap 2
15 Sebastian Vettel Red Bull +1 lap 5
16 Heikki Kovalainen Lotus +1 lap 3
17 Lucas di Grassi Virgin +1 lap 1
18 Timo Glock Virgin +1 lap 3
19 Jarno Trulli Lotus +1 lap 1
20 Sakon Yamamoto HRT F1 +2 laps 2
accident Fernando Alonso Ferrari +7 laps 3
accident Jenson Button McLaren +29 laps 0
accident Bruno Senna HRT F1 +39 laps 3
accident Rubens Barrichello Williams +44 laps 0




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template