10 decembrie 2009

Un nou sistem de punctare


FIA va decide mâine dacă un nou sistem de punctaj va fi introdus din 2010.

O comisie formată din membri reprezentativi ai Formulei 1, în frunte cu Bernie Ecclestone, a propus astăzi în Monaco un nou sistem de punctaj. Masura vine în urma extinderii grilei de la 10 la 13 echipe pentru 2010.

Ecclestone a încercat la începutul acestui an să introducă sistemul medaliilor pentru primele trei poziții, însă aceasta încercare a eșuat. Nou-înființată Comisie a Formulei 1 - formată după semnarea noului Acord Concorde - aduce acum o propunere complet diferită. Primii 10 clasați ar urma să primească puncte, fata de 8, numărul actual de poziții aducătoare de puncte.

Prin acest sistem, câștigătorul cursei ar urma să primească 25 de puncte, locul al doilea 20, al treilea 15, al patrulea 10, al cincilea 8, al șaselea 6, al șaptelea 5, al optulea 3, al nouălea 2, și 1 punct pentru cel care va veni pe locul 10.

Propunerea va ajunge pe masa Consiliului Mondial de Motorsport vineri, tot în Monaco, spre aprobare.



Au avut loc numeroase discuții în această saptamana la Monaco, în vederea îmbunătățirii Formulei 1 în nouă era, una în care manufacturierii au rămas minoritari. WMSC va avea mâine de aprobat și câteva schimbări în cele două Regulamente - Tehnic și Sportiv, iar FIA și FOM (Formula One Management) își vor uni forțele pentru o comunicare mai facilă cu mass-media și fanii.

Între timp, Comisia a aprobat și schimbarea numelui echipei Brawn în Mercedes.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template