05 decembrie 2008

Cu o echipa in minus - Honda s-a retras!

O lovitura grea si un semnal de alarma a venit in aceasta dimineata pentru Formula 1, odata cu anuntul echipei Honda de retragere din Marele Circ.

La o conferinta de presa din Tokyo, presedintele Honda, Takeo Fukui a facut publica decizia de retragere imediata din Formula 1, din cauza dificultatilor economice din aceasta perioada. Astfel, F1 va lua startul in martie cu doar 9 echipe pe grila, in cazul in care nimeni nu va cumpara echipa din Brackley.

CEO-ul Honda F1, Nick Fry, este insa optimist si declara ca in ultimele 12 ore au existat deja 3 oferte de cumparare: "Avem una din cele mai solide echipe si cu cele mai bune resurse din paddock; am reprezenta o achizitie profitabila pentru cineva.". Zvonurile sugereaza ca Honda ar face orice sa scape de echipa de Formula 1, chiar sa o vanda pentru un pret foarte mic.

FIA foloseste aceasta situatie ca inca un motiv pentru care in Formula 1 costurile trebuie sa scada cat mai curand posibil.

"Totul este afectat, nu doar echipele. Este dificil de prezis si suntem la mila situatiei generale. Ceea ce trebuie noi sa facem este sa fim siguri ca am facut tot ce este posibil pentru a tine costurile sub control.", declara Presedintele FIA, Max Mosley.

Atat Bernie Ecclestone cat si Max Mosley accentueaza ca aceasta scadere a costurilor nu va afecta in nici un fel fanii Formulei 1, ba mai mult, acestia nici nu vor observa: "Costurile pot scadea fara ca spectatorii sa observe vreo schimbare. Avem un program complet pe care vrem sa il punem in aplicare, insa trebuie sa convingem echipele ca aceasta este cea mai buna cale. Daca nu reusim asta, nu sunt prea optimist.", explica Mosley.

Ecclestone sustine aceasta idee si declara ca "omul de rand nu este interesat de numarul de cilindri sau de capacitatea motorului. Suntem in domeniul spectacolului si ar trebui sa facem masini de curse, pentru curse.".

2 comentarii:

Anonim spunea...

Dupa parerea mea,echipele ar trebui sa asculte sfaturile intelepte ale lui Bernie Ecclestone

Lucian on 06.12.2008, 18:17 spunea...

constructorilor care au mai ramas nu cred ca le-ar placea sa alerge cu alte motoare decat ale lor, adica ar fi ciudat sa vezi un Ferrari cu motor Cosworth, si in plus F1 e locul perfect de testare a tehnologiilor noi ...in schimb Bernie se gandeste la sport si la echipele mici care se zbat prin spate ...poate se va ajunge la un consens care sa avantajeze ambele parti, dar componente identice pentru toate echipele ar pune F1 in aceeasi oala cu GP2, FMaster si alte competitii monomarca.

Trimiteți un comentariu

 

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template