31 iulie 2008

Video - circuitul stradal din Valencia

Acum cateva zile am postat cateva poze de la cursa de GT-uri de pe circuitul stradal din Valencia. Dupa ce am cautat prin tot Youtube-ul am gasit in sfarsit si un video onboard din timpul cursei de F3 spaniola. Deci iata cum arata un tur al noului circuit stradal:


Continue Reading...

Heikki ramane la Mclaren

Desi s-a speculat ca Heikki Kovalainen va parasi echipa Mclaren la sfarsitul anului, anglo-germanii confirma astazi pentru Autosport.com ca finlandezul va face echipa cu Hamilton si in 2009.

Kovalainen a debutat anul trecut cu Renault iar in acest sezon a facut schimb de echipe cu Fernando Alonso in urma scandalului de anul trecut dintre spaniol si Lewis Hamilton. Desi este foarte rapid in calificari, Kovalainen nu a confirmat in curse, singurul sau podium fiind in Malaysia, iar in Marea Britanie a obtinut primul, si singurul sau pole-position pana acum.

In ciuda acestor rezultate modeste, echipa are incredere in finlandez si in potentialul sau, declarand ca acesta nu si-a aratat inca adevaratul potential, fiind urmarit de ghinion.

Desi nu este inca oficial, Martin Whitmarsh confirma pentru Autosport ca finlandezul va continua cu echipa si in 2009:

"Heikki a fost binevenit in cadrul echipei la inceputul anului. Este este sub contract cu Vodafone McLaren Mercedes si va continua sa piloteze pentru noi si in 2009."

Continue Reading...

Pneuri super soft pentru Ungaria

Pentru Marele Premiu al Ungariei, Bridgestone va pune la dispozitia echipelor compozitiile de pneuri soft si super soft.

Hungaroring este unul din cele mai lente circuite permanente din calendarul F1, dar si unul din cele mai dificile. Numeroasele viraje si folosirea excesiva a franelor duc la o uzura foarte mare a pneurilor din fata, iar in calcul mai intra si temperaturile foarte mari. Gasirea unei setari perfecte este o provocare imensa pentru echipe.

Directorul de dezvoltare de la Bridgestone, Hirohide Hamashima explica provocarile circuitului maghiar:

"Hungaroring este un circuit interesant, mai ales ca nu este folosit in restul anului. Asta inseamna ca nivelul aderentei de vineri va fi complet diferit fata de ziua cursei. Setarea masinii si strategia pneurilor vor fi foarte dificile pentru echipe. Menajarea pneurilor este foarte importanta, iar locul pe grila este crucial, depasirile fiind foarte dificile aici."

Continue Reading...

29 iulie 2008

Un tur pe Hungaroring

Formula 1 ajunge in acest weekend in Ungaria pentru a unsprezecea cursa a sezonului Pilotul de teste al celor de la Honda, Alexander Wurz, ne prezinta din punctul de vedere al unui pilot, cum arata un tur pe circuitul maghiar.

Alex Wurz: "GP-ul Ungariei este unul foarte placut pentru ca Budapesta este un oras foarte frumos iar Hungaroring-ul este un circuit foarte interesant. Nu exista linii drepte in adevaratul sens de-a lungul turului, iar virajele sunt conectate, daca gresesti in unul vei suporta consecintele in urmatoarele.

Suprafata asfaltica devine din ce in ce mai aderenta, poti fi cu pana la 5 secunde mai rapid sambata fata de vineri. Cand combini asta cu caldura, devine foarte greu pentru piloti! Schimbarile acestea fac foarte grea evaluarea setarii, dar este parte a provocarii.

In virajul 1 franezi de la 290 km/h si schimbi in treapta a doua. La iesire accelerezi si te pregatesti sa franezi pentru al doilea viraj, unul lung de stanga. Este de treapta a doua sau a treia, depinde de setarile rapoartelor, este putin denivelat la intrare deci trebuie sa fii atent sa nu blochezi rotile. La iesire trebuie sa ai un balans foarte bun pentru ca virajul 3 se negociaza cu acceleratia la podea. Trebuie sa ai o viteza buna pentru ca urmeaza o mica linie dreapta.

Virajul 4 este unul foarte rapid de treapta a cincea, de stanga.Nu vezi intrarea iar iesirea este ingusta, deci o greseala este usor de facut. Daca ai un ritm bun poti castiga foarte mult timp aici. De obicei in virajele rapide nu poti castiga timp dar acesta poate pedepsi unele combinatii indraznete.

Imi place virajul 5 pentru ca il poti negocia ca si cu un kart. Franezi, te incadrezi in viraj, derapezi cu toate 4 rotile dupa care pleci cu toata puterea de care dispui. Este destul de placut pentru ca inca derapezi la iesire. Apoi ajungi la sicana care cuprinde virajele 6 si 7. Treci peste vibratorul din dreapta dar nu vrei sa treci peste cel din stanga pentru dezechilibreaza masina foarte mult.

O scurta linie dreapta urmeaza inainte de virajele 8 si 9. Daca ai o apasare buna pe fata poti trece cu o viteza foarte buna prin 8, unul de stanga, de treapta a patra. Trebuie sa pastrezi directia spre stanga la iesire pentru a avea o trecere buna prin virajul 9, care este unul inselator de dreapta. Daca decelerezi brusc la intrare te alegi cu mult oversteer; daca decelerezi prea devreme ai subvirare, este foarte inselator.

Virajul 10 este unul foarte rapid de stanga, care duce in 11, un viraj de dreapta foarte rapid de asemenea. Ajungi in a sasea si schimbi a cincea pentru a introduce masina pe trasa. Apoi esti in coborare, dupa care franezi si schimbi in treapta a doua. Aici este un viraj de dreapta conventional.

Penultimul viraj este unul foarte denivelat la intrare. Este de treapta a treia; accelerezi la jumatatea lui si virezi cu ajutoprul acceleratiei. La iesire urmeaza o scurta zona de acceleratie inaintea ultimului viraj. Este foarte denivelat si foarte putin aderent la intrare, dar apoi spre iesire suprafata se schimba si poti accelera pentru linia de start-sosire."



Michael Schumacher detine timpul record pe acest circuit. iata mai jost turul din 2004:
Continue Reading...

Urmeaza Ungaria...


  • Lungime: 4.381 km
  • Viteza maxima: 310 km/h
  • Numarul tururilor: 70
  • Cel mai rapid tur: M. Schumacher - 1:19.071 (2004, Ferrari)
  • Record pole: M. Schumacher - 1:19.146 (2004, Ferrari)
  • Pole 2007: L. Hamilton - 1:19.781 (McLaren)
  • Podium 2007: 1. L. Hamilton; 2. K. Raikkonen; 3. N. Heidfeld

Circuitul Hungaroring este unul foarte lent care solicita la maxim masinile si pilotii. In unele privinte se aseamana cu Monte Carlo, avand unele din cele mai lente viraje din calendar. O apasare aerodinamica maxima si un balans foarte bun al masinii este cheia reusitei aici.

Motoarele insa, nu au de suferit prea mult intrucat pilotii le vor tura la maxim pe doar 58% din lungimea turului iar vitezele medii variaza undeva intre 90-290 km/h. Cel mai important este cuplul la iesirea din virajele lente, ca si tractiunea si aderenta. Pneurile vor indura temperaturi foarte mari din cauza virajelor multe si lente, combinat si cu temperaturile foarte ridicate din aceasta perioada, temperatura circuitului ajungand si pana la 50 de grade.

Un alt inconvenient al circuitului maghiar va fi si praful. Desi circuitul evolueaza pe parcursul weekendului, depasirile vor fi o adevarata aventura, asta din cauza aderentei foarte scazute din afara liniei ideale. Asa ca pozitia obtinuta in calificari va fi foarte importanta, ca si strategia in cursa.
Continue Reading...

28 iulie 2008

Circuitul din Valencia e pregatit pentru F1!

Weekendul trecut au avut loc primele curse pe noul circuit stradal din Valencia. Formula 3 spaniola si GT Open au pregatit circuitul pentru cursa de Formula 1, care va avea loc in mai putin de o luna.

La acest eveniment a participat si Charlie Whiting din partea FIA, care a vrut sa se asigure ca toate facilitatile se ridica la pretentiile Formulei 1, dar si cativa piloti din GP2.

Printre ei se numara si Adrian Valles care a ramas cu o impresie foarte buna despre circuit.

"Joi noaptea eram convins ca circuitul nu este in totalitate finisat, dar acum sunt foarte impresionat. Este foarte interesant, este rapid si nu seamana deloc cu Monaco, intrucat virajele din Principat sunt mult mai lente. Acesta se aseamana foarte mult cu un circuit permanent."

Continue Reading...

25 iulie 2008

Kovalainen cel mai rapid in ultima zi la Jerez

Heikki Kovalainen a incheiat ultima zi de teste de la Jerez cu cel mai rapid tur. El a oprit cronometrul la 1:18.385, continuand sa testeze aripioarele de pe aripa din fata a McLaren-ului sau, in timp ce rivalii de la Ferrari au testat si ei capota de motor utilizata de Red Bull. Felipe Massa a fost la datorie pentru Scuderie, dar nu a reusit decat al cincilea timp.

Toro Rosso au fost din nou in top, Seba Bourdais reusind al doilea timp, iar Coulthard a terminat pe 3 pentru Red Bull.

Nick Heidfeld a provocat unul din cele trei steaguri rosii ale zilei, celelalte doua fiind provocate de pilotul de teste de la Toyota, Kamui Kobayashi.

Bourdais declara ca "ziua a fost destul de productiva. A fost interesant sa rulez cu pneurile din 2009, dar in conditiile unui circuit foarte abraziv combinat cu cele 50 de grade de la suprafata sa, pneurile nu au rezistat prea mult!

Dar am obtinut date interesante pentru Ungaria, ceea ce conteaza mai mult pentru ca 2009 este inca foarte departe."



Timpii ultimei zile de teste de la Jerez:

1. Kovalainen McLaren     1:18.385 116
2. Bourdais   Toro Rosso  1:18.746 113
3. Coulthard  Red Bull    1:19.494 93
4. Grosjean   Renault     1:19.561 90
5. Massa      Ferrari     1:19.611 92
6. Nakajima   Williams    1:19.724 100
7. Heidfeld   BMW-Sauber  1:19.915 99
8. Sutil      Force India 1:19.965 72
9. Button     Honda       1:20.532 98
10. Kobayashi Toyota      1:20.878 90




Continue Reading...

Fotografii de la Jerez

Ferrari si Honda testeaza capota deja cunoscuta:



McLaren testeaza "urechile de elefant":


Masinile pe slick-uri:



Continue Reading...

Ultima zi la Jerez (dimineata)

Timpii de dimineata:

1 Kovalainen 1:18.385 65
2 Bourdais 1:18.830 59
3 Coulthard 1:19.494 53
4 Grosjean 1:19.561 71
5 Massa 1:19.611 57
6 Nakajima 1:19.724 51
7 Heidfeld 1:19.915 51
8 Sutil 1:19.965 43
9 Button 1:20.532 61
10 Kobayashi 1:20.878 53
Continue Reading...

24 iulie 2008

A treia zi la Jerez - Webber cel mai rapid

S-a incheiat si a treia zi de teste de pe circuitul spaniol iar in top este din nou o masina din familia Red Bull. De data aceasta este vorba de echipa "mama". Mark Webber a fost cel mai rapid urmat de Nelson Piquet, pentru Renault.

Kimi Raikkonen a fost al treilea iar pe 4 Vitantonio Liuzzi cu masina Force India dotata cu noua cutie de viteze, care pare sa fie foarte eficienta.

Noutatile aduse astazi au fost pe masina McLaren, englezii au testat acele aripioare in stilul BMW-Sauber de pe nasul masinii, si pe Honda, acestia incercand si ei capota de motor in stilul Red Bull.


1 Mark Webber        Red Bull     1:19.176 85
2 Nelson Piquet jr.  Renault      1:19.334 95
3 Kimi Räikkönen     Ferrari      1:19.434 84
4 Vitantonio Liuzzi  Force India  1:19.544 86
5 Pedro de la Rosa   McLaren      1:19.850 39
6 Sébastien Bourdais Toro Rosso   1:20.029 77
7 Kazuki Nakajima    Williams     1:20.097 88
8 Timo Glock         Toyota       1:20.421 78
9 Rubens Barrichello Honda        1:20.614 68
10 Nick Heidfeld     BMW Sauber   1:20.896 97



Continue Reading...

BMW 2008 vs. BMW 2009

In testele de la Jerez am avut ocazia sa vedem poate cum vor arata masinile din 2009. Cu siguranta se vor schimba mult din punctul de vedere al aspectului. Am selectat doua imagini cu masina BMW: una de miercuri (specificatia 2008), si una de astazi, joi (specificatia 2009). Diferente? Foarte multe diferente vizibile. In primul rand pneurile slick, care vor fi introduse de anul viitor. Aceste pneuri vor aduce o aderenta mai buna masinii fata de cele folosite in acest moment. Suprafata de contact cu asfaltul este mai mare in cazul slick-urilor iar masina va putea fi controlata mai bine. Acest fapt va duce la eliminarea multor amanunte aerodinamice, care incarca acum masinile de Formula 1.

Continue Reading...

23 iulie 2008

A doua zi la Jerez - Din nou Vettel cel mai rapid

Viitorul pilot Red Bull reuseste din nou sa se claseze in fata echipelor de top si in cea de-a doua zi de teste de pe circuitul din sudul Spaniei. Vettel a folosit specificatia STR3 2009. El a fost singurul care a imbunatatit timpul stabilit de dimineata, in conditiile in care vremea a inceput sa se deterioreze dupa-masa.

Pe locul doi a fost pilotul spaniol de teste de la McLaren, Pedro de la Rosa, iar in urma sa, campionul mondial de la Ferrari, Kimi Raikkonen.

Wurz si-a intrerupt sesiunea mai devreme din cauza unei probleme la motor.


Timpii celei de-a doua zi:
1. Vettel      Toro Rosso  1:18.843 100
2. de la Rosa  McLaren     1:19.081 122
3. Raikkonen   Ferrari     1:19.446 76
4. Rosberg     Williams    1:19.861 112
5. Webber      Red Bull    1:20.021 105
6. Wurz        Honda       1:20.416 77
7. Trulli      Toyota      1:20.534 81
8. Liuzzi      Force India 1:20.577 102
9. Piquet      Renault     1:20.827 99
10. Klien      BMW-Sauber  1:20.866 89


Continue Reading...

Marele Premiu al Lumii

Circuitul stradal de la Valencia care isi va face debutul peste o luna, l-a impresionat pe Bernie Ecclestone. Evenimentul se va desfasura sub denumirea de Marele Premiu al Europei, asta pentru ca MP al Spaniei este disputat in mod traditional la Barcelona.

Pana anul trecul, gazda MP al Europei era circuitul Nurburgring din Germania. Insa cu revenirea acestuia anul viitor, unul din cele doua circuite (Valencia sau Nurburgring) va trebui sa schimbe denumirea evenimentului.

Vorbind despre circuitul de la Valencia, Ecclestone, a venit cu o idee interesanta: "Trebuia sa fie Gran Premio Mundial (Marele Premiu al Lumii).

Acesta nu este doar cel mai bun circuit stradal din lume, este unul din cele mai bune circuite, in general, din lume."
, explica Ecclestone.

Continue Reading...

22 iulie 2008

Prima zi la Jerez - Vettel cel mai rapid

Forma buna a lui Sebastian Vettel continua si in prima zi de teste de la Jerez. Pilotul Toro Rosso a fost singurul care a coborat sub bariera de 1:20 pe tur. Pilotul de teste de le McLaren, Garry Paffett a fost al doilea iar cel al echipei Ferrari, Luca Badoer, al treilea, acesta folosind pneurile slick dupa-amiaza.

Singurul steag rosu al zilei a fost provocat de Nico Hulkenberg, atunci cand s-a oprit in virajul 8, cu putin dupa pauza de pranz.


Timpii primei zile de teste la Jerez:

1. VETTEL     Toro Rosso 1:19.844
2. PAFFETT    McLaren    1:20.179
3. BADOER     Ferrari    1:20.697
4. HULKENBERG Williams   1:20.953
5. BUEMI      Red Bull   1:20.997
6. GROSJEAN   Renault    1:21.223
7. TRULLI     Toyota     1:21.459
8. WURZ       Honda      1:21.596
9. KLIEN      BMW        fara timp


Continue Reading...

Sistemul KERS face victime la BMW

Un mecanic BMW a suferit un soc electric in aceasta dimineata in timp ce echipa testa noul sistem KERS (Kinetic Energy Recovery System).

Incidentul a avut loc atunci cand pilotul Christian Klien a revenit la boxe dupa 3 tururi parcurse cu sistemul incorporat pe masina. Mecanicul a fost electrocutat atunci cand acesta a atins sidepod-ul masinii.

El a fost dus imediat la centrul medical pentru ingrijiri dar a putut reveni, avand rani usoare la mana stanga.

Un puratator de cuvant de la BMW declara: "In timpul testarii sistemului KERS la Jerez in aceasta dimineata, a avut loc un incident in care a fost implicat unul din mecanici.

Atunci cand masina a revenit la boxe, el a atins sidepod-ul masinii si a suferit un soc electric. Ranile la mana stanga au fost unele usoare.

Dupa o examinare rapida la centrul medical al circuitului acesta s-a intors in cadrul echipei."


Echipa a intrerupt programul pentru a investiga cauza incidentului.

Continue Reading...

Jerez - prima zi

Timpii neoficiali de dimineata:

1 VETTEL      Toro Rosso  1:19.844 49
2 PAFFETT     McLaren     1:20.179 41
3 HULKENBERG  Williams    1:20.953 50
4 BUEMI       Red Bull    1:20.997 69
5 BADOER      Ferrari     1:21.407 45
6 TRULLI      Toyota      1:21.459 50
7 WURZ        Honda       1:21.596 44
8 GROSJEAN    Renault     1:22.102 40
9 KLIEN       BMW         fara timp 3

Continue Reading...

Teste la Jerez

Dupa cursa de la Hockenheim, echipele vor calatori in Spania pe circuitul de teste de la Jerez. In cele 4 zile de teste vor avea ca obiectiv pregatirea cursei din Ungaria dar si o noua testare a pneurilor slick.

In prima zi doar Jarno Trulli va fi pe circuit dintre pilotii titulari. Restul echipelor au optat pentru pilotii de teste. Iata cine va fi marti, in prima zi, pe circuit:


Ferrari: Luca Badoer
McLaren: Gary Paffett
BMW: Christian Klien
Toyota: Jarno Trulli
Red Bull: Sebastien Buemi
Renault: Romain Grosjean
Williams: Nico Hulkenberg
Honda: Alexander Wurz
Toro Rosso: Sebastian Vettel
Continue Reading...

FIA va verifica motorul lui Hamilton

Dupa ce Lewis Hamilton a dominat categoric ultimele doua Mari Premii, fiind mult mai rapid decat adversarii sai, FIA a decis ca unul din testele periodice sa fie facut pe motorul britanicului, in conformitate cu Articolul 5 din Regulamentul Tehnic 2008.

"Motorul masinii cu numarul 22 este sigilat pentru a fi supus unor teste conforme cu articolul 5 din Regulamentul Tehnic 2008. Aceste verificari vor fi efectuate inaintea Marelui Premiu al Ungariei."

Acest tip de verificari este unul de genul celor din ciclism de exemplu. Daca un ciclist este foarte performant atunci va fi supus unor teste pentru a se verifica daca a consumat droguri. In cazul Formulei 1, masina este cea verificata.

Continue Reading...

20 iulie 2008

Glock se simte bine

Timo Glock a scapat nevatamat dupa ce a lovit puternic zidul de beton in cursa de astazi din Germania.

Germanul a fost dus la spital dupa ce suspensia din dreapta-spate a Toyotei sale a cedat in ultimul viraj, in turul 36. Masina s-a rasucit si a lovit zidul din dreptul pit-urilor, cu spatele.

Pilotul nu era intr-o stare prea buna atunci cand a fost scos de catre medici din monopostul sau, astfel ca dupa cateva momente de odihna pe un scaun a fost transportat la centrul medical al circuitului.

Mai tarziu a fost dus la spital pentru teste, iar echipa Toyota confirma printr-un comunicat ca pilotul este nevatamat.

"Timo se simte bine si nu sunt semne vizibile ale unor rani. El a fost dus la spital pentru alte teste mai amanuntite."

Continue Reading...

Hamilton castiga in fata lui Piquet!



Lewis Hamilton a dominat Marele Premiu al Germaniei. El a fost urmat de brazilianul echipei Renault, Nelsinho Piquet, si de cel al echipei Ferrari, Felipe Massa.

Britanicul a pus o distanta considerabila in primele tururi intre el si urmaritorii sai. In spatele sau la start, Kovalainen incerca sa atace pozitia a doua a lui Massa, dar in acelasi timp sa isi si apere pozitia a treia, amenintata de un grup de piloti format din Trulli, Alonso, Kubica si Raikkonen.

Dupa primele opriri la boxe lucrurile incep din nou sa se complice pentru pretendentii la puncte intrucat Heidfeld si Glock au mers pe o strategie cu foarte mult combustibil. Insa in tururl 36, germanul de la Toyota are un accident bizar. Suspensia dreapta-spate a cedat la iesirea din ultimul viraj iar Glock intra violent in zidul de pe linia boxelor. El a fost scos cu atentie din masina de catre medici, aparent ametit de la impact, si a fost transportat la spital pentru teste.

In urma acestui accident, Safety Car-ul intra pe circuit pentru cateva tururi, fapt ce da peste cap strategiile echipelor. Multe masini intra la boxe pentru o realimentare care pentru unii, incluzandu-l si pe Piquet, a fost suficienta pana la finalul cursei, lucru care l-a propulsat pe pilotul Renault la conducerea cursei pentru cateva tururi, insa a terminat in final in urma lui Hamilton, pe locul al doilea.

Motorul lui Webber da semne de oboseala in timpul tururilor de sub Safety Car, dar acesta nu a oprit la boxe. Mai tarziu insa, australianul trage pe dreapta monopostul sau Red Bull, fiind nevoit sa abandoneze.

Al treilea abandon al cursei a fost semnat de Barrichello in urma unui acrosaj cu Coulthard. Brazilianul a incercat o manevra de depasire asupra scotianului in virajul 6, insa pilotul Red Bull l-a inghesuit pe Rubens la iesire, acestia atingandu-se iar brazilianul pierzandu-si aripa fata.

Clasamentul Marelui Premiu al Germaniei:

1 L. Hamilton      McLaren       1:31:20.847
2 N. Heidfeld      BMW           + 5.586
3 F. Massa         Ferrari       + 9.339
4 N. Heidfeld      BMW           + 9.825
5 H. Kovalainen    McLaren       + 12.411
6 K. Räikkönen     Ferrari       + 14.483
7 R. Kubica        BMW           + 22.603
8 S. Vettel        Toro Rosso    + 33.282
9 J. Trulli        Toyota        + 37.199
10 N. Rosberg      Williams      + 37.658
11 F. Alonso       Renault       + 38.625
12 S. Bourdais     Toro Rosso    + 39.111
13 D. Coulthard    Red Bull      + 54.971
14 G. Fisichella   Force India   + 59.093
15 K. Nakajima     Williams      + 1:00.003
16 A. Sutil        Force India   + 1:09.488
17 J. Button       Honda         + 1 tur

Abandonuri

18 R. Barrichello  Honda         + 16 tururi
19 M. Webber       Red Bull      + 37 tururi
20 T. Glock        Toyota        + 42 tururi


Cel Mai Rapid Tur: N. Heidfeld, 1:15.987

Continue Reading...

Prognoza meteo pentru GP-ul Germaniei

Calificarile de ieri s-au desfasurat pe pista uscata desi cerul a fost acoperit de nori amenintatori, iar cursa de GP2 a fost lovita de ploaie.

Multi dintre piloti spera la o cursa pe ploaie astazi, printre ei numarandu-se Kimi Raikkonen si Fernando Alonso. Se pare ca prognoza insa nu este in favoarea lor.

Desi acum cerul este senin deasupra circuitului, norii isi vor face aparitia la ora cursei insa fara sanse prea mari de ploaie. Temperaturile vor fi destul de scazute pentru aceasta perioada, in jurul a 20 de grade C.

Cursa va incepe la ora 15:00, ora Romaniei, iar cei 4,574 de km vor fi strabatuti de 67 de ori.

Continue Reading...

19 iulie 2008

Hamilton obtine pole-ul in Germania

Pilotul britanic de la McLaren va pleca din pole-position in Marele Premiu al Germaniei de maine, confirmand astfel forma buna aratata in acest inceput de weekend.

El va fi insotit pe prima linie a grilei de brazilianul de la Ferrari, Felipe Massa, iar de pe 3 va pleca celalalt pilot Mclaren, finlandezul Heikki Kovalainen. Kimi Raikkonen va pleca doar de pe locul al saselea, din spatele lui Trulli si Alonso.

Grila de start:

1 L. Hamilton        McLaren     1:15.666
2 F. Massa           Ferrari     1:15.859
3 H. Kovalainen      McLaren     1:16.143
4 J. Trulli          Toyota      1:16.191
5 F. Alonso          Renault     1:16.385
6 K. Räikkönen       Ferrari     1:16.389
7 R. Kubica          BMW         1:16.521
8 M. Webber          Red Bull    1:17.014
9 S. Vettel          Toro Rosso  1:17.244
10 D. Coulthard      Red Bull    1:17.503
11 T. Glock          Toyota      1:15.508
12 N. Heidfeld       BMW         1:15.581
13 N. Rosberg        Williams    1:15.633
14 J. Button         Honda       1:15.701
15 S. Bourdais       Toro Rosso  1:15.858
16 K. Nakajima       Williams    1:16.083
17 N. Piquet jr.     Renault     1:16.189
18 R. Barrichello    Honda       1:16.246
19 A. Sutil          Force India 1:16.657
20 G. Fisichella     Force India 1:16.963


Continue Reading...

Kovalainen, cel mai rapid in ultima sesiune de antrenamente

Timpii ultimei sesiuni de antrenamente din Germania:

1 H. Kovalainen     McLaren      1:15.621 18
2 F. Massa          Ferrari      1:15.693 21
3 L. Hamilton       McLaren      1:15.839 21
4 F. Alonso         Renault      1:15.943 18
5 S. Vettel         Toro Rosso   1:16.037 24
6 J. Trulli         Toyota       1:16.133 25
7 N. Piquet jr.     Renault      1:16.161 21
8 M. Webber         Red Bull     1:16.196 19
9 K. Räikkönen      Ferrari      1:16.380 19
10 N. Rosberg       Williams     1:16.405 20
11 J. Button        Honda        1:16.447 22
12 D. Coulthard     Red Bull     1:16.515 19
13 K. Nakajima      Williams     1:16.530 18
14 T. Glock         Toyota       1:16.636 27
15 S. Bourdais      Toro Rosso   1:16.808 23
16 N. Heidfeld      BMW          1:16.906 24
17 A. Sutil         Force India  1:16.938 20
18 R. Barrichello   Honda        1:17.189 20
19 G. Fisichella    Force India  1:17.312 22
20 R. Kubica        BMW          1:17.469 15
Continue Reading...

18 iulie 2008

A doua sesiune de antrenamente - Hamilton din nou

Lewis Hamilton termina cu cel mai rapid tur si cea de-a doua sesiune de antrenamente din Germania.

Britanicul a fost mai rapid cu 6 zecimi decat Felipe Massa, care a fost al doilea. Pe 3 a fost cel de-al doilea pilot Ferrari in timp ce pe 4 a terminat Heikki Kovalainen.

Timpii celei de-a doua sesiuni de antrenamente din Germania:
1. Hamilton     McLaren     1:15.025 37
2. Massa        Ferrari     1:15.722 31
3. Raikkonen    Ferrari     1:15.760 34
4. Kovalainen   McLaren     1:15.990 37
5. Webber       Red Bull    1:16.017 25
6. Alonso       Renault     1:16.230 38
7. Rosberg      Williams    1:16.355 41
8. Kubica       BMW         1:16.363 36
9. Heidfeld     BMW         1:16.377 40
10. Coulthard   Red Bull    1:16.378 35
11. Vettel      Toro Rosso  1:16.422 41
12. Trulli      Toyota      1:16.530 45
13. Button      Honda       1:16.542 38
14. Barrichello Honda       1:16.677 28
15. Piquet      Renault     1:16.734 42
16. Glock       Toyota      1:16.781 44
17. Nakajima    Williams    1:16.829 21
18. Bourdais    Toro Rosso  1:16.860 14
19. Sutil       Force India 1:17.008 39
20. Fisichella  Force India 1:17.047 37


Continue Reading...

Hockenheim - Antrenamente Libere 2 LIVE

Continue Reading...

Alonso: "prefer 'mancarea' italiana"

Intrebat in Germania daca va merge cu Santander la Ferrari, Fernando Alonso declara ca nu a vorbit cu niciuna din cele doua parti.

"Tot ce stiu este ce am auzit in ultimele zile. Nu stiu daca este adevarat sau nu, eu nu stiu nimic de asta. Chiar daca Santander va merge la Ferrari nu inseamna ca trebuie sa merg si eu. Tot ce am de spus este ca nu am vorbit cu nimeni de la Ferrari sau de la Santander.", declara spaniolul pentru agentia de presa EFE.

Daca totul va merge bine pana la finele anului, Alonso nu exclude varianta sa ramana la Renault si in 2009.

"Sa vedem ce se va intampla pana la sfarsitul sezonului. Campionatul urmator incepe in martie, nu ma grabesc cu decizia. In iulie poti avea discutii cu diverse persoane dar nimic serios pana prin septembrie sau octombrie."

In alte interviuri acordate presei spaniole, Alonso da un indiciu interesant despre preferintele sale pentru viitor.

Intr-o activitate comerciala pentru un sponsor, reporterul l-a intrebat pe spaniol daca prefera mancarea franceza (Renault) sau cea italiana (Ferrari):

"Spaniola, dar daca te referi la altceva, atunci o prefer pe cea italiana", raspunde Alonso pentru Dario AS.

Continue Reading...

Hamilton cel mai rapid in prima sesiune de antrenamente

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid prin ploaia primei sesiuni de antrenamente libere de la Hockenheim. El a fost urmat de coechipierul sau de la Mclaren, Heikki Kovalainen.

Sesiunea a inceput in conditii de ploaie si pista uda insa o data ce pista a inceput sa se usuce timpii au inceput sa scada treptat, de la 1:32 ajungandu-se la final la 1:15.

Printre evenimentele acestei sesiuni s-au numarat multe iesiri in decor fara urmari grave. Spre finalul sesiunii Bourdais a fost nevoit sa traga pe dreapta din motive tehnice iar Kubica a lovit violent peretele de protectie, dupa ce a pierdut spatele BMW-ului sau in virajul 5. Polonezul nu a patit nimic insa suspensia din stanga fata a fost distrusa.

Timpii primei sesiuni de antrenamente de la Hockenheim:
1 L. Hamilton      McLaren     1:15.537  21
2 H. Kovalainen    McLaren     1:15.666  18
3 F. Massa         Ferrari     1:15.796  22
4 F. Alonso        Renault     1:16.163  22
5 K. Räikkönen     Ferrari     1:16.327  22
6 N. Rosberg       Williams    1:16.606  27
7 S. Vettel        Toro Rosso  1:16.618  24
8 N. Heidfeld      BMW         1:16.719  20
9 K. Nakajima      Williams    1:16.821  26
10 N. Piquet jr.   Renault     1:17.063  26
11 D. Coulthard    Red Bull    1:17.108  18
12 J. Button       Honda       1:17.131  28
13 T. Glock        Toyota      1:17.185  28
14 M. Webber       Red Bull    1:17.268  11
15 G. Fisichella   Force India 1:17.471  30
16 R. Barrichello  Honda       1:17.500  24
17 J. Trulli       Toyota      1:17.556  29
18 A. Sutil        Force India 1:17.784  29
19 R. Kubica       BMW         1:18.779  8
20 S. Bourdais     Toro Rosso  1:21.506  16



Continue Reading...

Hockenheim - Antrenamente Libere 1 LIVE

Vremea de vineri la Hockenheim: o prima zi mohorata cu temperaturi in jurul a 19 grade. Sansele de ploaie sunt la 60-70%; viteza vantului este de 15 km/h.
Transmisia LIVE a antrenamentelor - http://www.bilmosk.org/simulcastPlayer.swf
Continue Reading...

17 iulie 2008

Germanii la iarba verde (foto)

Inaintea Marelui Premiu al Germaniei, cei 5 piloti germani ai Formulei 1 (Nico Rosberg, Nick Heidfeld, Timo Glock, Sebastian Vettel si Adrian Sutil) au incins o petrecere intr-o padure din apropierea circuitului. Iata mai jos imaginile.



Continue Reading...

Interviuri cu Alonso si Piquet (video)

ING Renault ne ofera amanunte din viata din afara circuitului ale celor doi piloti, Fernando Alonso si Nelsinho Piquet, cu ocazia zilelor de nastere ale celor doi.

Continue Reading...

Vettel confirmat la Red Bull!

Tanarul pilot de la Toro Rosso, Sebastian Vettel va face echipa cu Mark Webber la Red Bull in 2009, a confirmat echipa astazi la Hockenheim.

La Silverstone, David Coulthard si-a anuntat retragerea din Formula 1, si nu a durat mult pana cand echipa l-a promovat pe tanarul german in locul scotianului.

"Suntem incantati ca Sebastian ni se va alatura anul viitor," declara Christian Horner. "Dupa ce Coulthard si-a anuntat retragerea la GP-ul Marii Britanii, ni s-a parut normal sa facem acest anunt aici la cursa de casa a lui Sebastian.

Fiind deja in familia Red Bull, nu a fost o decizie grea sa il alegem pe el ca si coechipier pentru Mark Webber. Intotdeauna am sustinut ca vrem sa avem o pereche de piloti foarte puternica iar alegerea facuta se potriveste cu acest criteriu. Credem ca Mark si Sebastian vor forma un duo foarte puternic in 2009."


Debutul lui Vettel in F1 a fost anul trecut la Indianapolis, ca inlocuitor al lui Robert Kubica la BMW-Sauber. In Ungaria el a fost cooptat deja de familia Red Bull, la Toro Rosso.

"Sunt foarte mandru ca ma alatur echipei Red Bull si este intotdeauna bine sa iei o decizie asa devreme," spune Vettel. "Ca pilot, tinta ta este sa fii mereu intr-o echipa competitiva iar Red Bull a demonstrat in ultimii ani ca are un potential urias, deci este o mutare foarte buna pentru mine."

Acum ca s-a eliberat un loc la Toro Rosso, Bruno Senna este foarte probabil sa isi faca debutul in Formula 1 anul viitor.

Continue Reading...

Interviu cu Timo Glock

Pilotul Toyota, Timo Glock vorbeste despre importanta seriei GP2 pentru cariera unui pilot, si despre pneurile slick, care vor fi folosite de anul viitor si in Formula 1.

Glock este campionul seriei GP2 din 2007.

Cat de important a fost titlul din GP2 pentru revenirea ta in F1?
Seria GP2 a fost foarte importanta pentru mine sa ajung din nou in F1. Cand am fost in Champ Car am avut ocazia sa raman acolo si probabil sa am o cariera frumoasa acolo. Dar stiam ca pentru a ajunge in Formula 1, cea mai buna cale era GP2, pentru ca acolo concurezi impotriva celor mai buni tineri piloti chiar in fata echipelor de F1. Titlul a fost special, dar deja la ultima cursa de la Valencia titlul nu mai era o conditie pentru a ajunge la Toyota, a fost doar un bonus.

Crezi ca experienta ta din GP2 si Champ Car cu pneurile slick te va ajuta atunci cand F1 va trece pe slick-uri?
Nu imi va face nici un rau, asta e sigur. Dar la urma urmei toti pilotii F1 au trecut la un moment dat printr-o serie care foloseste slick-uri. Diferenta in cazul meu este ca GP2 si Champ Car sunt mult mai puternice, chiar impingi pneurile la maxim. Poate ca voi avea un foarte mic avantaj, dar concurez impotriva celor mai buni din lume, sunt sigur ca se vor adapa destul de repede in testele de iarna. Sunt nerabdator sa pilotez pe slick-uri in F1, este o decizie foarte buna.

Cat de diferit este pilotatul cu slick-uri fata de cel cu pneuri cu 'santuri'?
Slick-urile ofera o mai buna aderenta decat cele cu 'santuri' pentru ca suprafata de contact este mai mare. Asa ca poti face timpi pe tur mai rapizi cu pneuri slick. Balansul masinii este diferit cu slick-uri, partea din fata este mult mai precisa.

Ce amintiri ai de la Hockenheim si care este cheia pentru o cursa buna aici?
Hockenheim este unul din circuitele mele preferate pentru ca este acasa, si am multe rezultate bune aici si victorii. Pentru o cursa buna este important sa ai o viteza de top buna dar spre final este acea sectiune lenta, asa ca iti trebuie un balans bun al masinii. Cred ca este un mix foarte interesant de viraje si imi place sa pilotez aici.

Care sunt impresiile tale despre sezonul 2008 de GP2 pana acum?
Este un campionat puternic, cu diferiti castigatori. Va fi strans pana la final deci va fi interesant de urmarit. Evident, imi supraveghez fosta echipa, iSport, si de asemenea sunt cu ochii pe coechipierul meu de la Toyota, Kamui Kobayashi, care are un sezon foarte bun pana acum.

Continue Reading...

16 iulie 2008

Un tur la Hockenheim

Pilotul de teste de la Honda, Alexander Wurz, ne prezinta un tur de circuit pe Hockenheimring.

Alex Wurz: "Cel mai memorabil lucru de la Hockenheim este zona stadionului datorita tribunelor imense care creeaza o atmosfera incredibila. Sunt mii de oameni care fac zgomot si asta iti provoaca un sentiment placut in parada pilotilor. Cat priveste circuitul, parerea mea e ca e complet diferit de cand a fost redesenat in 2002, dar inca este destul de interesant.

Ajungi in virajul 1 in viteza a sasea la viteza de aproximativ 270 km/h. Franezi doar pentru o fractiune de secunda, schimbi a cincea si intorci masina spre viraj. Trebuie sa virezi foarte bine aici pentru a nu subvira si a iesi larg, se pierde mult timp in acest fel pentru urmatoarea linie dreapta.

Virajul 2 este foarte ciudat pentru ca este valuros si alunecos sub franare. Trebuie sa franezi devreme pentru a accelera devreme la iesire, ceea ce este important pentru ca urmeaza cea mai lunga linie. In timp ce accelerezi ai parte de multe G-uri laterale si trebuie sa fii atent pe acceleratie pentru a nu derapa.

Pe urmatoarea linie dreapata ajungem pana la 310 km/h inainte de afrana pentru acul de par. Este un viraj foarte lent, de viteza intai in 60 km/h, dar este cel mai bun loc de depasire. Ai o zona de degajare destul de mare, deci poti fi creativ daca este nevoie. Trebuie o tractiune buna la iesire pentru ca urmeaza un viraj de dreapta foarte rapid de treapta a saptea, si ajungi la urmatorul viraj, de stanga, cu 280 km/h.

Masina aluneca usor aici si este foarte usor sa iesi prea larg. Accelerezi pana la urmatorul viraj de dreapta unde ridici foarte putin piciorul, atat cat sa prinzi aderenta pe fata pentru urmatoare linie dreapta. La iesire esti in viteza a cincea si ne indreptam din nou catre stadion.

Virajul 12 este cel mai provocator. Este rapid, 270 km/h la intrare, si denivelat, iar la iesire se ingusteaza, ceea ce inseamna ca trebuie sa fii foarte precis cu linia pe care o urmezi. pentru a fi rapid trebuie sa folosesti vibratorul de la iesire, dar nu trebuie sa mergi mai larg acolo pentru ca materialul din afara este foarte alunecos si pierzi foarte mult timp.

Un viraj de stanga urmeaza, de treapta a doua care te ajuta sa intri cu viteza in virajul urmator, dar mai intai trebuie sa fii pregatit pentru supravirare. Urmeaza un viraj de stanga dupa care care duce in ultimele doua viraje ale circuitului, ambele de dreapta. Aici este mai mult un viraj cu dublu-apex decat doua separate. La iesire trebuie sa ai o acceleratie buna pentru viteza mare pe linia de start-sosire."

Continue Reading...

Care este secretul?

Se pare ca McLaren le-au luat-o inainte celor de la Ferrari. Cel putin din ultima cursa de la Silverstone si din testele de saptamana trecuta din Germania asa reiese. MP4-23 este mai rapid decat F2008.

Saptamana trecuta echipa engleza a fost mai rapida cu aproape o jumatate de secunda fata de italienii de la Ferrari, in primele doua zile de teste de la Hockenheim.

Desi Mclaren a introdus diferite noutati aerodinamice pentru a tine pasul cu rivalii, avantajul obtinut nu este doar datorita acestor imbunatatiri aero ci si datorita noului combustibil adus de Mobil 1 la Silverstone.

"Silverstone a insemnat introducerea unor noi specificatii de combustibili si lubrifianti de catre partenerul nostru Mobil 1, care au imbunatatit foarte mult functionarea si performantele motorului.

In testele de la Hockenheim am evaluat cateva imbunatatiri aerodinamice, si este imbucurator sa vedem cat de mult am impins dezvoltarea masinii MP4-23. In timp ce deja incepem sa dezvoltam un pachet competitiv pentru 2009, nu avem deocamdata nici un plan sa renuntam la dezvoltarea masinii de anul acesta."

Weekendul acesta ar trebui sa fie unul foarte bun pentru McLaren. Ei au avut cele mai rapide masini de pe circuit in 2004 la Hockenheim.

Continue Reading...

15 iulie 2008

Schumi s-a retras pentru binele lui Massa

Michael Schumacher admite ca viitorul lui Felipe Massa la Ferrari a jucat un rol in retragerea sa din Formula 1.

Multiplul campion mondial a fost inlocuit de finlandezul Kimi Raikkonen la Ferrari, acesta castigand primul sau titlu chiar din primul an cu echipa italiana. Gurile rele spun ca Schumacher s-a retras pentru ca nu a vrut sa fie coechipier cu Raikkonen.

Dar germanul sustine ca ideea ca Massa si-ar fi pierdut locul in cadrul echipei nu l-a multumit si a decis ca este timpul sa renunte. El mai spune ca nu ar fi avut nici o problema ca Raikkonen sa ii fie coleg de echipa.

"M-am oprit pentru ca nu am vrut ca prietenul meu Felipe sa fie dat afara." spune Schumi pentru ziarul elvetian Blick.

"Nu as fi avut nici o problema sa ma lupt cu Raikkonen cu aceeasi masina."

Schumacher va fi prezent in acest weekend la Marele Premiu al Germaniei. Ar fi a doua cursa la care asista anul acesta, prima fiind cea din Spania.

Continue Reading...

Urmeaza Germania...


  • Lungimea circuitului: 4,574 km
  • Nr. tururi: 67
  • Nr. viraje: 12 (stanga - 4; dreapta - 8)
  • Viteza maxima: 330 km/h
  • Record pole-position: 1:13.306 (2004, M. Schumacher, Ferrari)
  • Pole 2006: K. Raikkonen - 1:14.070 (McLaren)
  • Tur record: 1:13.780 (2004, K. Raikkonen, McLaren)

Incepand cu 2007 si pana in 2010, cele doua circuite germane, Hockenheimring si Nurburgring vor fi gazda Formulei 1 alternativ, iar anul acesta Hockenheim se ocupa cu organizarea Marelui Premiu al Germaniei.

Totusi, circuitul rapid dar si foarte periculos de 6.8 km a fost scurtat, acum fiind mult mai sigur si mai convenabil pentru spectatori. Incepand cu 2002 circuitul a fost redesenat de catre arhitectul Formulei 1, Herman Tilke.

Noul circuit nu a scapat insa de criticile unor fani care sustin ca vechiul circuit era mult mai interesant, desi acum lunga linie dreapta urmata de un ac de par foarte strans ofera o oportunitate de depasire foarte buna.

Latura tehnica

O apasare aerodinamica medie ar fi ideala pentru acest circuit, insa echipele decid sa foloseasca una medium-low pentru a evita riscul de a fi depasiti pe liniile drepte, si pentru a creste vitezele de top.

Motoarele au intotodeauna de suferit aici. O tractiune buna si putere mare este ceea ce le trebuie echipelor pentru a obtine un tur rapid. Aproape 70% din lungimea turului este petrecuta cu acceleratia la podea.

Harta circuitului:


Castigatori anteriori pe Hockenheim:

  • 2006 M. Schumacher (Ferrari)
  • 2005 F. Alonso (Renault)
  • 2004 M. Schumacher (Ferrari)
  • 2003 J-P. Montoya (Williams)
  • 2002 M. Schumacher (Ferrari)
  • 2001 R. Schumacher (Williams)
  • 2000 R. Barrichello (Ferrari)
  • 1999 E. Irvine (Ferrari)
  • 1998 M. Hakkinen (McLaren)

Pentru cursa de anul acesta va fi greu de dat un pronostic. Lewis Hamilton a fost foarte rapid in primele doua zile de teste de saptamana trecuta, iar Ferrari par si ei rapizi dar poate nu la fel ca McLaren. Cu siguranta vom avea parte de o lupta clasica intre Ferrari si McLaren foarte interesanta, in special ca McLaren sunt la a doua lor cursa de casa. Si de ce nu, in aceasta lupta sa se implice si cea mai proaspata echipa de top, BMW, care si ei sunt acasa si cu siguranta vor sa plece cu un rezultat memorabil.
Continue Reading...

14 iulie 2008

Toyota, McLaren nu vor folosi noua capota in Germania

Atat McLaren cat si Toyota au testat saptamana trecuta capotele de motor in genul celor de la Red Bull, insa niciuna din cele doua echipe nu sunt pregatite sa le foloseasca in cursa din acest weekend.

In timp ce Toyota au confirmat acest lucru, McLaren sunt inca indecisi si spun ca vor sa testeze in continuare noua componenta aerodinamica. De asemenea Kovalainen spune ca vantul de la Hockenheim poate afecta comportarea masinii cu o astfel de componenta dar ca rezultatele "sunt incurajatoare pentru viitor".

Continue Reading...

Cine este The Stig?

Pana acum se zvonea ca Fernando Alonso ar fi misteriosul pilot al celor de la Top Gear.

Aceste zvonuri au fost date peste cap atunci cand The Stig si-a facut aparitia la cursa de la Silverstone de F1. Pilotul imbracat in alb din cap pana in picioare a facut cateva tururi pe circuitul britanic cu o masina F1 cu doua locuri, sub ochii lui Alonso!

Spaniolul l-a privit atent pe pilotul anonim si a ramas impresionat:

"Oricine ar fi in masina aceea este un pilot incredibil de bun," declara Alonso pentru Top Gear. "Nu am nici o idee cine ar putea fi, dar sunt sigur ca e un fost pilot F1."

Daca chiar e un fost pilot F1, oare cine ar putea fi !?

Iata cateva imagini cu The Stig


gridcrasher.com
Continue Reading...

Coulthard in DTM cu Audi?

Dupa ce si-a anuntat retragerea din F1 la sfarsitul sezonului 2008, David Coulthard a insistat ca nu vrea neaparat sa continue in alte serii, dar nici sa renunte la casca sa.

Potrivit portalului german Focus, echipa Audi din DTM este interesata de serviciile scotianului pentru 2009, cu Red Bull ca sponsor.

Dupa ce si-a pierdut volanul la echipa Toyota anul trecut, Ralf Schumacher si-a gasit imediat un loc in campionatul german de turisme (DTM) la echipa Mercedes Trilux. Astfel Coulthard ar urma sa concureze la rivala Audi.

De-a lungul anilor multe nume sonore din Formula 1 au trecut prin DTM, cel mai de succes fiind dublul campion mondial Mika Hakkinen (pentru Mercedes), care s-a retras la finele lui 2007. In prezent in DTM concureaza trei piloti care au trecut prin F1: Ralf Schumacher (Mercedes), Cristijan Albers (Audi) si Markus Winkelhock (Audi).

Insa Coulthard insista ca nu e sigur ce ii va rezerva sezonul 2009: "Nu sunt in tratative cu nimeni deocamdata in ceea ce priveste sezonul viitor.

Singurul motiv pentru care am spus ca nu renunt la casca este ca daca peste sase luni sau un an apare o oportunitate interesanta si o voi accepta, atunci toata lumea ar zice ca m-am razgandit si vreau sa revin."

Continue Reading...

11 iulie 2008

Constructia boxelor de la Singapore a fost finalizata

Singapore va fi gazda primei curse de F1 in septembrie, iar majoritatea lucrarilor au fost finalizate luna aceasta.

Printre acestea, cea mai importanta realizare a fost finalizarea constructiei boxelor. Cladirea de pe Marina Promenade are trei etaje si va include atat boxele echipelor cat si centrul de presa, podiumul, un club al paddockului si alte cateva facilitati.

De aproximativ 350 de metri, cladirea din sticla ofera vizitatorilor o vedere panoramica asupra liniei boxelor si liniei de start.

Finalizarea constructiei a fost sarbatorita vineri dimineata cu o ceremonie la care a participat ca invitat de onoare S. Iswaran, Ministrul Comertului si Industriei, dar si cativa oficiali ai GP-ului din Singapore si alti invitati speciali.


gridcrasher.com
Continue Reading...

10 iulie 2008

Ultima zi la Hockenheim - Massa cel mai rapid

Felipe Massa a fost cel mai rapid in ultima zi de teste de pe circuitul Hockenheim din Germania.

Brazilianul a preluat masina de la coechipierul sau pentru a treia zi de teste, si pare ca deja vrea sa demonstreze ca situatia de la Silverstone a fost doar un caz izolat, setand cel mai rapid timp al zilei.

In urma sa Button aduce un timp incurajator pentru Honda, la o zecime in urma lui Massa si la doua in fata lui Kovalainen. Vettel si Webber au completat topul primilor cinci, nici ei nefiind prea departe de lideri.

O alta zi, o alta noutate: Toyota s-au hotarat si ei sa testeze capota in stilul Red Bull, asta dupa ce McLaren au avut-o si ei in prima zi de la Hockenheim.


Ultima zi de teste:
   Pilot          Echipa      Timp      Tururi
1. F. Massa       Ferrari     1:14.989  109
2. J. Button      Honda       1:15.081  121
3. H. Kovalainen  McLaren     1:15.289  123
4. M. Webber      Red Bull    1:15.378  118
5. S. Vettel      Toro Rosso  1:15.556  115
6. F. Alonso      Renault     1:15.593  119
7. K. Nakajima    Williams    1:15.759  118
8. R. Kubica      BMW Sauber  1:15.869  107
9. J. Trulli      Toyota      1:16.065  129
10. G. Fisichella Force India 1:16.113  74


Continue Reading...
 

Arhiva Blog

Formula1.com - Latest Interviews

Site Info

eXTReMe Tracker
Free Page Rank Tool

Aphelyon Formula 1 Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template